Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blir det roligare en annan dag?

Annons

Men BS-tränaren Stefan Nykvist var i alla fall glad. Åtminstone lite glad. Och det var inte bara för att den största publikskaran på flera år, 3 427 åskådare, fanns på läktarna:

- För första gången på länge spelade vi det spel vi ska spela, det spel vi är bra på. Vi höll i bollen och fick med fler i spelet.

- Ett rejält lyft för oss jämfört med flera av de senaste matcherna, tyckte Nykvist.

Och trots förlusten finns ju chansen till elitseriespel fortfarande kvar. Den finns i egna händer och klubbor.

Men trots ett åtminstone periodvis hyfsat grepp i den första halvlekens strålande midvintersol, och även ledning efter Johan Kruses hörnmål, kunde inte BS hålla undan.

Med en straff av Pär Gustafsson och två hörnmål av Daniel Eriksson kunde Sandviken vända, koppla grepp och tvinga Falu BS till jakt på kvittering.

- Det passar oss inte så bra att jaga, sa Nykvist.

Det var just under den jakten, när Falu BS var tvingat till en allt mer forcerad offensiv som skillnaden mellan lagen märktes mest.

Alltså Falu BS spelar oftast lika väl organiserat och starkt defensivt som Sandviken.

Men SAIK klarade av att anfalla med fler spelare i högre fart och med bättre bredd än hemmalaget.

I BS kom allt för ofta en eller två spelare och hamnade i positioner utan passningsalternativ, utan medföljande kompisar i hög fart som var irritationsmoment eller hot.

Men det är klart, finns det åtta-nio landslagsspelare i laget, som det gör i SAIK, ska naturligtvis en viss skillnad märkas...

Ändå var SAIK-tränaren Anders Jakobsson inte helt nöjd:

- Det var tätt, många felpass. Av slarvet kom det många konstiga chanser, tyckte han.

Att fasta situationer till sist blev avgörande var inte speciellt underligt. Det är ju snarare regel än undantag i jämna bandymatcher.

Men visst var det väl ett tecken på lite väl stor julgenerositet när Falu BS lät "Zeke" Eriksson reprisera sitt första hörnmål efter bara drygt två minuter...

Den hörnvarianten tillhör ju inte bandyvärldens mest ovanliga.

Nåja: Bitvis var BS-spelet, precis som tränare Nykvist sa, klart förbättrat jämfört med de senaste omgångarna. Och det kan behövas de avgörande dagarna.

Bäst i går: den centrala försvarstrojkan med herrar Sjöling, Folkesson och Johansson samt unge Erik Sundin och den något äldre Danne Hjelm på mitten.

Viktigt, då "Obbe" naturligtvis behöver all hjälp han kan få för att slippa spela enmansanfall.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons