Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bleckur väljer Mora

Annons

- Ja, nu är allt klart, och det ska bli spännande med Sofia, säger IFK Mora Skidklubbs sportchef Johan Eriksson.

IFK Mora visade intresse för Sofia redan till förra säsongen. Men då valde Jarl-tjejen att stanna i moderklubben.

Men Sofia vill göra en rejäl satsning och då krävs det bra uppbackning ekonomiskt och servicemässigt. Och när det gäller de bitarna har IFK Mora större muskler än IK Jarl.

- Det här känns rätt och IK Jarl förstod mitt beslut. Men det känns ändå lite tråkigt att lämna moderklubben. Men det var nödvändigt om man vill satsa som senior. Nu kan koncentrera mig på en rejäl satsning, säger Sofia.

Rent konkret innebär övergången att Sofia får bättre hjälp med vallning i samband med tävlingar. Dessutom kommer hon få fler lagkompisar och bättre möjligheter att åka på träningsläger.

- Ja, visst blir det så. Jag vet inte exakt vad det kommer att innebära. Har bara tittat lite på lägerplanen, säger Sofia.

Sofia har det senaste året bott i Östersund där hon studerar vid sidan om skidåkningen. Och hon kommer att bo kvar i jämtlandsmetropolen i minst ett år till.

Enda orosmolnet just när är ett problem med ett knä.

- Jag fått något de kallar för löpar-knä. Men jag kan åka rullskidor, klassiskt. Sedan cyklar jag mountainbike, och jag kommer att köra någon tävling i sommar också, säger Sofia

Med Sofia i klubben ser IFK Mora ut att få ett riktigt slagkraftigt damlag i vinter. Ankaret Elin Ek har siktet inställt på OS i Turin och kommer säkert att tillhöra Sverigetoppen även kommande säsong. Syskonparet Jenny och Julia Limby fortsätter i klubben. Dessutom kommer junioren Hanna Svärd att ta klivet upp bland seniorerna.

- Det ser bra ut, och det känns bra att alla tjejer fortsätter även kommande säsong, säger Johan Eriksson.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons