Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bleckur näst bästa svenska

/

Sofia Bleckur, 27, skrällde med en 15:e-plats i Rogla.
– Det trodde jag inte att det skulle räcka till, säger hon.

Annons

Efter manfallet natten till lördag kom bara fyra svenska tjejer till start i masstartsloppet över 10 kilometer klassisk stil.

Stjärnan Charlotte Kalla hade det dessutom jobbigt och blev 13:e tjej.

– Det fattas lite för henne formmässigt när hon ska gå riktigt tufft, säger damernas förbundskapten Rikard Grip till TT.

Och IFK Moras Sofia Bleckur var, i sin första världscupstart för säsongen, faktiskt bara 17 sekunder efter bästa svenska, på 15:e plats.

– Jag startade mitt i smeten, så de två första varven vart det stressigt och trångt. Men sedan började jag kunna åka i min egen fart. Jag kom på hur jag skulle disponera loppet, var jag kunde glida på och var jag skulle ta det lugnare. Och jag plockade lite varv för varv, berättar hon.

Hur är den känslan?

– Det är klart att det alltid är roligare att plocka än att bli omåkt. Sedan var det också väldigt blåsigt, vilket gjorde att det var bättre att ligga bakom och gå om när det var medvind.

Bleckur, som imponerat på hemmaplan med två segrar i svenska cupen på just 10 kilometer klassiskt de två senaste helgerna, visade att hon kunde ta formen med sig och använda den även på högsta internationella nivå.

– Efter två varv var det ett taktiskt bra lopp, säger hon.

Är du själv förvånad?

– Det har ju känts väldigt bra senaste veckan, men 15:e plats trodde jag inte att det skulle räcka till kanske. Men det är skönt att känna att jag kan hänga med ganska långt fram.

Det är Sofia Bleckurs bästa individuella placering i världscupen hittills.

Lisa Larsen blev 36:a och Maria Rydqvist slutade på 43:e plats.

Mer läsning

Annons