Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blåst på Lugnet

Annons

Redan på lördagen fick arrangörerna skjuta på tävlingsstarten på grund av väderproblem. Men när regnet väl dragit förbi bjöds det fina förutsättningar för hopparna på Lugnet.

Det var bra klass på startfältet som bestod av unga hoppare med siktet inställt på att ta sig in i vinterns världscup.

- De flesta här är proffs och har helt andra förutsättningar att satsa än oss, säger Nils-Olov Westerberg, koordinator för det svenska juniorteam som nyligen bildats med sikte på JVM senare i år.

Bäst bland juniorteamets hoppare lyckades Andreas Arén, Holmens IF. Arén slutade på 26:e plats och tog sina första poäng hittills i årets Continental Cup.

- Jag är ganska nöjd.

- Jag har varit inne i en djup svacka sedan vi tävlade i Obersdorf, säger Andreas.

Passande då förstås att få göra en bra tävling på hemmaplan - Andreas bor bara några hundra meter från hoppbackarna på Lugnet.

- Ja, det var perfekt, säger Arén som däremot inte var helt nöjd med hoppens längd (77 och 80 meter, 178 poäng).

- Nej, men för dagen får det vara godkänt med tanke på hur jag hoppat den senaste tiden.

Kristoffer Jåfs blev bäste svensk. Hans 222 poäng räckte till en åttondeplats.

- Hoppen var inte bra men jag känner att formen börjar komma, säger Jåfs om sin insats.

Tyvärr fick vi inte Arén och Jåfs en ny chans att visa gryende form i backen. Söndagens tävling fick ställas in på grund av besvärliga vindar.

- Vi måste tänka på säkerheten. Det har varit 10 meter i sekunden, rak västlig vind, vilket gör det besvärligt i backen, säger tävlingsledare Göran Andersson.

- Det har växlat några gånger och hade det vridit över till nordlig vind hade det inte påverkat hopparna lika mycket, fortsätter Andersson.

Det var första gången Continental Cup var på besök i Falun. Ett viktigt steg i strävan att på sikt åter få stå värd för världscuptävlingar.

Lördagens tävling vanns av Andreas Kofler, Österrike. Johan Eriksson och Gashi Besnik, Holmens IF, återfanns inte bland de trettio bästa som fick hoppa andra omgången.

Nästa deltävling i Continental Cup på plastgräs avgörs i Calgary i slutet av september.

MATS ARONSSON

Mer läsning

Annons