Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blåst på konstfruset

Annons

Det var jubel i Karlsbyheden i början på maj när Karlsbyhedens IK fått besked av kommunen att man kunde börja förbereda byggandet av en konstfrusen bandyplan - en sak man kämpat för i fem år. Beslutet om att lägga in ett driftsstöd för anläggningen i kommunens budget skulle tas i fullmäktige den 15 juni.

Så skedde också men sedan har allt gått på tok.

Driftstödet skulle vara på 800000 kronor men blev 600000 kronor. Orsaken var en felräkning men det ska rättas till har klubben blivit lovad.

Vad värre är är att det inte finns något beslut om avtalen om den nödvändiga kommunala bank-garantin för de fem miljoner kronor som klubben ska låna. Och utan en sådan vägrar det företag som ska leverera kompressorerna till konstisen att göra det.

Det är kommunfullmäktige som måste godkänna avtal med Karlsbyhedens IK om bankgarantin. Något som inte är gjort. De är inte ens skrivna ännu och nästa fullmäktigesammanträde är först i mitten på september.

För att komplicera det hela ytterligare är det mycket lång beställningstid på kompressorerna. Och de som var klara att levereras till Karlsbyheden i höst skulle ha avbeställts i dagarna. Om inte det görs på rätt tid riskerar klubben att tvingas betala skadestånd till leverentören.

När de ska beställas nästa gång vet man inte vad de kostar eftersom offerten på dem bara gällde i 90 dagar.

- Det är en enda röra och vi vet varken ut eller in, säger Håkan Hedman.

Hedman är mycket besviken och lägger skulden på kommunalrådet Dan Westerberg.

- Det var han som lovat oss att det inte skulle bli några problem.

- Det här är sanslöst dåligt skött för alla politiker borde ju veta hur den kommunala tågordningen är och hur besluten ska tas. Och särskilt Dan Westerberg, som är kommunalråd, borde känna till det, säger Karlsbyhedens ordförande.

Den här röran innebär att hela projektet med konstfrusen is blir uppskjutet och klubben förlorar en säsong.

- Man blir rent ut sagt förbannad och tappar sugen på alltihop, säger Håkan Hedman.

Fotnot: På fredag kommer ett snabbt sammankallat möte mellan kommunen, Karlsbyhedens IK, bank och stiftelse att hållas.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons