Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blandat för GBK

Annons

Lördagsmatchen på Gränges- vallen inleddes med medvind för GBK, båda mål- och vädermässigt. Mål av "Dea" Gustavsson och Gustav Löfholm gjorde att Grängeberg ledde med 2-1 i paus.

- Jag tycker att vi var lite bättre än Söderfors i första halvlek, mycket i kraft av medvinden vi spelade i, säger GBK-tränaren Sven-Erik Backman.

Andra halvlek bjöd på svängningar i målprotokollet, men vid ställningen 3-4 tog Grängesberg ett ordentligt tag i taktpinnen.

Två snygga mål till 4-4 (genomskärare från Jonny Hagberg till målskytten Mattias Wenstedt) och 5-4 (Anders Hagberg fri- spelade "målande" Johan Winter-ås), följdes upp med ett hörnmål av Mikael Danielsson fram till 6-4.

Men Söderfors kom tillbaka, reducerade till 5-6.

- Sedan hade de ganska bra tryck i medvinden de sista 12-13 minuterna. Framförallt vid ett par hörnor var det lite oroligt, men vi lyckades reda ut det.

Starkt gjort av Grängesberg och hela laget ska hyllas för insatsen.

Tyvärr gällde det motsatta på söndagen, underkänt överlag i GBK alltså. För då blev GBK närmast utklassat av Uppsala BoIS på Studenternas IP.

5-0 (!) ledde Uppsala med i paus, efter upprepat slarv i GBK:s försvar.

- Vi bjöd på många mål, sam- tidigt var deras sista kvart i första halvlek (då Uppsala gick från 2-0 till 5-0) riktigt bra, säger Sven-Erik Backman.

Hoppet stod då till ett snabbt reduceringsmål i andra halvlek, men i stället gjorde Uppsala 6-0 redan efter tre minuter - och så var matchen "körd".

- Det är bara att säga som det är, Uppsala var bättre än oss. De var taggade och heta både defenisvt och offensivt.

För Grängesberg är det nu bara att ta nya tag, närmast i hemmamatchen mot AIK på lördag.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons