Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blandade känslor för Mian

Annons

Ny assisterande tränare i Brage blir Jan Mian, som ersätter namnen Ferner.

- Det är en tveeggad känsla. Jag vill givetvis finnas med så högt upp i seriesystemet som möjligt, men kanske inte på det här viset, säger Mian.

Han tycker synd om Bernt Ljung och Janne Ferner, men lägger nu känslorna åt sidan.

- Ibland behövs det så lite. Det kan räcka med en ny röst, och nu hoppas jag att killarna knyter näven i fickan, visar ett stort hjärta och tar ansvar på planen. Det finns ett stort kunnande i laget och jag hoppas vi kan få ut det på planen också.

Eftersom Mian är Brages tipselittränare känns lösningen i dagsläget temporär.

- Visst är det så. Det handlar i första hand om matchen mot Assyriska på söndag och eventuellt bortamatchen mot Friska Viljor. Men eftersom jag tillhör tipselit är jag i princip avlönad av Svenska Fotbollförbundet och då får man inte tillhöra något A-lag.

Hur reagerade du på Ljungs avhopp?

- Jag också pratat med honom och tycker det är synd. Men han tycker att det är bra att vi löser det hela internt och hoppas givetvis att vi klarar nytt kontrakt.

Mian har ganska stora förhoppningar om att det här.

- Vi är i ett betydligt bättre läge än för två år sedan, med 27 poäng kvar att spela om och gapet till rätt sida strecket är bara tre poäng. Vi ska kunna greja det, men varje match lever sitt eget liv.

- Men med positiva krafter på bänken ska vi lyckas, säger Jan Mian.

"Klart man

påverkas"

u Brages lagkapten, Jimmy Rajala, var märkbart tagen av situationen som har uppstått.

- Det är en stor grej som har hänt. Det är många människor som påverkas av ett sådant här beslut, men det är inget unikt i en idrottsförening.

Blev du chockad över Bernt Ljungs beslut?

- Det är klart att man blir påverkad i alla fall. Men det är inget att gå och fundera på. Nu ska vi bara titta framåt och sedan får vi utvärdera efteråt om det här var rätt väg att gå.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons