Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blågult på Vallen

Annons

En kort presentation av de fem dalatjejerna:

Emma Kronberg, 24, från Grängesberg men spelar för Västerstrand. Lagkapten i A-landslaget och blev i våras utsedd till "Årets tjej" i svensk bandy.

Sofia Rådman, 23, också från Grängesberg men med Sandviken som klubbadress. A-landslagsback som hoppas få spela sitt första VM i vinter.

Joanna Backman, 20, från Grängesberg men spelar med Sandviken. Tuff back i Pressens lag.

Hanna Nygren, 22, från Smedjebacken men spelar med Sandviken. Intiativrik mittfältare i Pressens lag.

Emma Wallsten, 17, från Borlänge men spelar med Karlsbyheden. Rivig anfallare i Pressens lag.

Samtliga tre sistnämnda var mycket duktiga i lördagsmatchen mot A-landslaget, som världsmästarinnorna ändå vann med klara 5-1.

-Jo, vi vann men spelade inte bra, säger Sofia Rådman.

Emma Kronberg syntes mindre än väntat i matchen mot Pressens lag men är förstås självskriven i landslaget.

-Vårt spelsystem tillåter inte Emma att synas så mycket som hon skulle kunna. Hon är ändå vår kapten och en av de absolut bästa spelarna i världen, säger Sofia Rådman.

Sofia själv var mycket stabil i försvarsspelet och bör denna gång kunna ta en plats i truppen till VM i Ungern i februari, efter att i vintras snöpligt ha fått nöja sig med att vara reserv på hemmaplan vid VM i USA.

-Det är klart att jag känner att chansen till VM-spel är större nu. Men jag är inte nöjd med spelet i helgen och det finns andra spelare som är med och "petar" för att ta en plats.

Att hon var missbelåten fanns det anledning till. För inte nog med att A-landslagets spel "hackade" mot Pressens lag på lördagen, dagen efter blev det till och med förlust (2-3) mot F19-landslaget.

-Nu är för all del F19-landslaget bättre än Pressens lag, men vi ska klara av att spela bort dem. Vi var inte tilllräckligt heta, slår bort passningar och håller inte den fart vi ska.

Jo, analysen har Sofia Rådman klar och i framtiden kommer hon att kunna använda den förmågan i referat för Gävle Nyhetsbyrå. För Sofia är inne i slutspurten som studerande på journalistprogrammet på Mittuniversitetet i Sundsvall.

Hennes mål, att jobba som sportjournalist, är redan uppnått.

-Ja, jag har fått ett vikariat på Gävle nyhetsbyrå från 1 januari till 31 augusti. De har verkligen ställt upp på att jag ska kunna fortsätta och satsa på bandyn. Jag kommer att få åka ifrån på arbetspassen för att hinna träna.

En sportjournalist i VM-laget, det kan bli något det.

Pressens lag-Sverige F19

1-5

Sverige A-Pressens lag

5-1

Sverige A-Sverige F19

2-3

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons