Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blågul seger för Niclas

Annons

Det svenska juniorlandslaget inledde turneringsspelet i Falkenberg med en match mot grannlandet Norge och Niclas fick spela de sista tjugo minuterna av den matchen.

- Hela laget spelade darrigt i inledningen av matchen, men efter ett tag lossnade det för det svenska 4-3-3-spelet och vi hade en 2-1-ledning i paus, berättar Niclas.

När Niclas byttes in fick han en offensiv roll och flera av hans passningar fann rätt adresserad spelare. Norge chans spelade och fick inte till det, och Sverige kunde vinna med övertygande 5-1.

I Sveriges andra match mot Slovakien började Niclas från start och det var en match som de blågula ägde från början till slut. Åtminstone när det gällde spelövertaget. För det var Slovakien som tog ledningen efter en försvarsmiss av Sverige.

- Ett missförstånd i vårt försvar ställde vår målvakt och det var 1-0 till ett defensivt Slovakien, säger Olausson.

De svenska juniorerna ägde ungefär 65 procent av spelet på gräset vid fotbollsplanen i Vinberg, men det dröjde ända till den 80:e minuten innan de blågula fick hål på Slovakien via en frispark. Slutresultatet blev 1-1.

Trots att det gick bra för Niclas i sin mittfältsroll, så tvingades han under stora delar av matchen spela med en ömmande höger armbåge.

- Jag fick en smäll på armbågen och tände ut muskelfästet ordentligt, men lyckades spela trots smärtan, säger Niclas som blev utbytt under andra halvleken.

Avslutningsmatchen mot Irland blev en spännande historia. Sverige behövde vinna eller spela oavgjort för att vinna turneringen.

Och det var fördel Sverige i paus, när ställningen var 1-1. I andra halvlek fortsatte båda laget med ett tufft spel på mittplan och slutresultatet spikades efter att båda laget nätat på straff under andra halvleken.

Slutresultatet blev 2-2 och Niclas satt på bänken under hela matchen, och de svenska juniorerna tog en meriterande turneringsseger.

- Jag har som sagt fått en del lovord över min medverkan och att jag är hög aktuell för juniorlandslagets nästa mål, en åtta nationsturnering i Tjeckien i slutet av augusti. Besked om detta blir det förmodligen i nästa vecka, säger Niclas Olausson, som under hösten kommer att fortsätta och spela för dels GIF Sundsvalls tipselit-lag junior 86-87, och dels spela i Giffarnas B-lag i reservlags serien.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons