Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blågul Italientripp

Annons

- Så det här ska bli kul. Att få åka på betald semester och sedan få göra det jag tycker är allra roligast, det ska bli kanon, tillägger hon.

Förbundskaptenen Erik Bredler har kallat henne till en dubbellandskamp och den avgörs den 17 och 19 juni.

Egentligen hade Ronja räknat med att tävlingssäsongen var över då det är slut med turneringar i Sverige.

- Den här landskampen blev en extra morot och jag blir glad när de tänker på en och man får uppskattning för det arbete man lägger ned.

Det här gör att Ronja och hennes tränare Palle Åberg får lov att lägga om träningen en aning. Ronja hade redan börjat med uppbyggnadsträningen inför nästa säsong.

- Vi har gått tillbaka till tvåminutersronder och planerat om lite. Men det gör jag gärna när det blir så här.

Hittills i sin karriär så har Ronja mött tre norskor förutom de svenska motståndarna. Om motståndet i Italien vet hon ingenting.

-Men det är nog av samma kaliber som jag mött tidigare. Och det har ingen betydelse vem jag möter.

Ronja är fortfarande junior, men har gått upp i seniorklassen redan nu eftersom hon haft svårt att få motstånd bland juniorerna. Det har hänt att tilltänkta konkurrenter backat ur när de lottats mot Ronja.

-Det är klart, jag är driven, har bra fysik och slår hårt för att vara en 63-kilostjej. Men jag tycker att man ska uppskatta utmaningar, säger Ronja med adress till dem som backat ur.

Själv tvekar hon inte att gå upp till 66 kg om det krävs för att få motstånd.

Till Italien är hon enda junior i truppen. Senior i 63-kilosklassen i landskampen är Klara Svensson från Höllviken. Hon tog SM-guld i klassen i år.

- Henne har jag inte mött än. Men jag väntar bara på att få möta henne. Det blir en riktig värdemätare, konstaterar Ronja.

Redan den här säsongen hade Ronja tänkt sig att boxas i senior-SM. Hon avråddes dock från det av Palle Åberg och Bosse Bergman i klubben. De tyckte att hon ska skynda långsamt.

- Men nästa säsong är det tänkt att jag ska boxas i senior-SM när det går i Uppsala.

Men till att börja med ska Ronja göra en bra insats om två veckor i Neapel på den italienska västkusten.

Då iklädd det svenska landslagslinnet.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons