Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björne Carlsson trea två gånger om

Annons

Fjolårsvärldsmästaren Bergvall körde övertygande under båda dagarna på den relativt lättkörda banan i Salamanca, vann båda dagarna. Han leder klassen med tio poäng före italienaren Giovanni Sala.

Sexfaldige världsmästaren Anders Eriksson, som inledde med två etappsegrar förra helgen i Portugal i 450 cc 4-taktsklassen, tog nu en tredje- respektive andraplats i den spanska deltävlingen och har en ledning med 16 poäng före tjecken Roman Michalik, som tog segern båda dagarna i Spanien.

Det allvarligaste hotet för Anders Eriksson att kunna ta sin sjunde VM-titel i år, kommer förmodligen att bli just tjecken Michalik, samt den lovande finländaren Marko Tarkkala, som är trea i VM-sammandraget.

I 125 cc-klassen körde Rickard Larsson på lördagen in på en andraplats, men blev senare utesluten för att enligt tävlingsledningen inte ha följt tävlingsbanan. Larssons italienska team lämnade in en protest, men uteslutningen stod fast, varför 20 värdefulla VM-poäng gick upp i rök. På söndagen kom Rickard fyra, distanserad med 21,6 sekunder av segrande Petri Pohjamo, Finland. Pohjamo leder VM hela 38 poäng före Larsson som nu är fyra sammanlagt.

Den tyngsta klassen, +500 cc 4-takt, domineras helt av Juha Salminen, Finland, som vunnit alla fyra hittills körda dagsetapper och toppar VM-tabellen på maximala 100 poäng. Björne Carlsson, som kör för Folkare MK, körde in på tredje plats båda dagarna i Spanien-tävlingen och avancerade därmed till tredje plats totalt, 38 poäng efter Salminen, men bara sju poäng efter tvåan David Knight, Storbritannien.

Kommande helg körs en VM-deltävling i Marocko. Flera VM-team ville få Internationella motorcykelförbundet att stryka eller flytta tävlingen på grund av kriget i Irak, men förbundet ansåg inte att det fanns tillräckliga skäl för att ställa in. Det svenska laget kommer dock inte att åka till Tétouan i Marocko.

TT

Mer läsning

Annons