Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björn slog till i Rättvik

Annons

Björn - med Värmland och Kil som hemmaadress - har via pappa Olle rötterna runt Rättvikstravet.

När han i går gästade med en busslast hästar, såg det på förhand mycket bra ut.

Att sedan omsätta fina chanser i segrar är en helt annan femma.

Med fin körhand och härlig beslutsamhet i loppen blir det hela enklare. Unge Goop besitter båda de kvalitéerna och det är ingen tillfällighet att han redan passerat etthundra årssegrar och ståtar med hela femton procent i segerstatistik.

Huvudnumret under kvällen var ett försök i Breeders Crown för fyraåriga ston, där semifinaler och final körs senare under året.

Goop hade Lancia Brick till start och självklart vann han. Direkt till ledningen och sedan släpptes ingen över bron.

- Hon var bra, även om hon blev lite väl hetsig i den tuffa öppningen, kommenterade Björn i vinnarcirkeln.

Frosts Majesty är en kapabel herre som nu fungerade utmärkt efter ett kortare uppehåll. Även här var det ledning runt om som gällde och den här hästen duger även i V75-sammanhang framöver. Särskilt om han får springa i ledningen.

Bergsåkertränaren Svante Båth startar sina hästar kors och tvärs i landet. Av honom fick Björn låna formtoppade Jizo Frö och trots att det blev ett lopp utvändigt om ledaren hade han mod att sätta nosen först på mållinjen.

Strulige Gatecrasher Leo galopperade onödigt ett och ett halvt varv före mål i ett lopp där starke King of Smasher spårade hela vägen. Annars vet i sjutton om inte Goop jr grejat en "fyrling" inom V5.

Nästa måndag körs kuskmatchen Olle Goops Utmaning och då är Björn på plats igen - bara så ni vet...

V5-skrällen för aftonen stod Fredrik Palm för. Precis som förra måndagen vann han lopp. Den här gången hette segervapnet Brave Tilly. I ett ihåligt lopp fick han en perfekt resa och avgjorde lätt till slut före Dreamspirit och - just det, Björn Goop.

PATRIK ANDERSSON

Mer läsning

Annons