Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björklund hjälte i Gavlerinken

Annons

Hedemora hängde i går av Hille/Åbyggeby från toppstriden i vårettan.

Med en sekund kvar såg Fredrik Björklund till att HSK tog både poängen med sig hem från Gavlerinken.

- Underbart. En härlig laginsats ihop med att vi har seriens bästa målvakt var förklaringen, sade HSK-tränaren Håkan Gustavsson efter segern, 5-4.

Därmed har HSK 18 poäng och tre matcher kvar medan Hille står kvar på 15 och bara har två matcher kvar. Nu är det i stället Hudiksvall som är värsta hotet i kampen om seriesegern.

- Men vi har fortfarande tre poäng mer än Hudik.

HSK började bra mot Hille och Patrik Karlsson, som gjorde comeback efter sin skada, blev ensam målskytt i den första perioden.

- I den andra kom Hille på att det enda sättet de kunde ta oss på var att spela fysiskt. Det gjorde att vi kom ur gängorna för en stund.

I den tredje tog HSK återigen kommandot innan HIlle spurtade och hämtade in 2-4 till 4-4.

Sedan föll Gävlelaget på eget grepp. Efter 18.52 drog en Hillespelare på sig ett matchstraff och fem sekunder senare fick en annan spelare i Hille fyra minuters utvisning. Därefter fick även HSK en tvåminutare, så när Björklund satte segermålet var det spel fyra mot tre.

- En kanoninsats av samtliga. Thomas Elfving var som vanligt stabil i målet och jag vågar nog säga att han är seriens bästa målvakt.

Närmast väntar derby hemma mot Avesta på söndag.

HILLE/ÅBYGGEBY-HEDEMORA 4-5 (0-1, 1-2, 3-2)

Målen: 0-1 Patrik Karlsson (Jakob Norling), 1-1 Anders Falhstedt, 1-2 Martin Olsson (Jonas Magnusson), 1-3 Magnus Axelsson (Robert Carlsson, Jakob Danielsson), 2-3 Anders Fahlstedt, 2-4 Robert Carlsson (Jakob Danielsson, Magnus Axelsson), 3-4 och 4-4 Anders Fahlstedt, 4-5 Fredrik Björklund (Stefan Sterner, Jakob Danielsson)

Skott: 27-22 (5-10, 15-7, 7-5).

Utv, H/Å: 11x2, 1x5+20. HSK: 8x2.

Mer läsning

Annons