Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bjöd upp till kamp

Annons

23-åriga lagkaptenen Linnea Larsen var en av många i hemmalaget som jobbade hårt. I slutet av matchen fick Linnea kramp, men då var segermöjligheterna redan "körda".

- Jag var sjuk tidigare i veckan och hade nog också fått i mig för lite vätska, men kramp har jag haft förr, säger Linnea, som med rätta är stolt över sitt lags inställning.

- Det var väl ingen bra match, lågt tempo. Men vi hjälpte varandra bra och stundtals spelade vi också riktigt hyggligt.

Någon tanke på att bara spela av de avslutande seriematcherna fanns/finns inte bland LHF- damerna.

- Nej, vi har pratat en del om det. Att vi inte bara ska lägga ner, utan göra vårt bästa. Vi har ett ansvar gentemot publiken.

Det ansvaret tog verkligen Ludvika mot Hammarby och publiken i sporthallen fick se en spännande match, där gästerna till slut kunde ta två viktiga poäng i kampen om en plats i kvalet till elitserien. Förutom Linnea Larsen ska målvakten Camilla Karlsson och snabba kontringsspelaren Marie Kaptens hyllas lite extra i ett överlag godkänt Ludvika.

Efter matchen väntade spännande information om elitsatsningen HK Mittdalarna, vars ordförande Håkan Zetterberg från Borlänge var den som skötte "infon".

- Han berättade om hur det ska bildas sportgrupp, sponsorgrupp och så vidare, säger Linnea Larsen.

Det har grymtats en del från LHF-håll angående HK Mitt- dalarna och Håkan Zetterberg fick svara på en hel del frågor.

- Jo, det blev en del frågor och diskussioner. Det finns en hel del som känns oklart, säger Linnea Larsen, som i nuläget inte har mer att säga i frågan.

LUDVIKA-HAMMARBY

21-25 (11-10)

Målen, Ludvika: Marie Kaptens 6, Elin Pettersson 5, Linnea Larsen 4 (2), Anna Druvefors 3, Louise Magnusson 2, Caroline Lundberg.

Hammarby: Maja Hallenborg 6, Daniela Sarkan 6 (5), Rose-Marie Nilsson 5, Karin Nauclér 2, Jennifer Larsson 2, Marlene Löfberg, Amanda Ahlgren (1), Sofia Iwersén, Sofie Bille-Boman.

Utvisningar, Ludvika: 3, Hammarby: 3.

Domare: Anna Löfgren, Köping och Jari Jääskeläinen, Hallstahammar.

Publik: Cirka 75.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons