Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bjärred" borta

Annons

Fotbollslandslagets kapten kommer kanske inte att VM-spela en enda sekund även om Sverige går vidare i turneringen.

Det är den prognos som landslagets medicinska lag levererar.

Skadan gömmer sig och gör sig till vid vänster höft. Den handlar om en sträckning i främre delen av lårmuskeln i ett område nära höftkammen som utsätts för enorma krafter under en fotbollsmatch.

Som doktor Anders Valentin sade på söndagen:

- Man styr mycket av kroppens rörelser därifrån.

Under träningen den 1 juni, dagen före VM-premiären mot England, hände det. Patrik Andersson landade lite snett på gräset och kunde inte fortsätta.

Det onda området röntgades men bilderna visade ingen stor skada. Det var signalen till en behandlingskur i optimismens tecken.

Han skulle helas.

- Röntgen visade ingen blödning. Hade det varit den typen av skada så hade vi vetat direkt att den skulle ta cirka tre veckor att läka. Nu var den diffus och då har vi behandlat honom med alla resurser och han har känt sig bättre och bättre, sade Anders Valentin.

Efter en veckas behandling vilade Patrik Andersson i två dagar.

Men den stora testdagen blev negativ.

- Patrik värmde upp ordentligt, gjorde bollövningar men så högg det till. Läketiden på den typen av skada kan vara en vecka, ibland tre. Man kan inte veta.

- Det ser inte bra ut. Problemet är tiden och nu har det gått en vecka sedan han fick ont och han har ont fortfarande. Tur att vi har en sådan bra ersättare, sade Anders Valentin och tänkte på ''vikarien'' Andreas Jakobsson. (TT)

TT

Mer läsning

Annons