Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bitter miss för Olsson

Annons

- Blev ingenting, var hans summering av ett åk där han ledde hela vägen och var på väg mot en storseger. Två käppar före mål satsade han dock lite för hårt och missade den sista porten och både guldet och övriga placeringar, liksom chansen till en kombinationsmedalj.

- Just nu känns det tungt, och jag försöker bara att hålla masken, men det är bittert, medger Hans.

Egentligen borde det inte vara så. En svensk junior ska egentligen inte ha någon chans i störtlopp på ett juniorvärldsmästerskap.

- När jag kom hit så räknade jag inte med att kunna räcka till i störtlopp. Men det visade jag ju att jag gjorde, och därför är det lite surt att misslyckas så nära målet.

Det som hände var att Hans kom lite sent i slutet på banan och med två portar kvar fick han inte fäste på den stenhårda isen. Han gled därför ut och missade en port.

Så nära och så förargligt.

- Men nu vet jag att jag kan åka fort, och att de andra har fått respekt för mig, säger Hans i ett försök att se framåt.

Det är också det han ska göra. På torsdag är det dags för Super-G, och där är han avgjort en av favoriterna, rankad fyra i världen bland juniorerna. Det att jämföra med hans 34:e ranking i störtlopp.

Nu blev istället Borlänges Olof Buchar bäste svensk genom att dela 14.e platsen med Fredrik Nordh.

Buchar startade som nummer 53 och det var en hel del av topp-åkarna som fick hålla inne segerjublet tills Olof kom i mål.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons