Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Birklin tar över som vd för Svenska skidspelen

Nu är det klart. Jimmy Birklin, just nu generalsekreterare för O-ringen 2016, blir ny vd för Svenska skidspelen. – En intressant utmaning, säger han.

Annons

Rekryteringen av en ny vd för Svenska skidspelen har pågått sedan i vintras, efter att Anki Kjellberg meddelade att hon efter tio år på posten tänkte sluta.

Och det är alltså en gammal orienteringsvärldsmästare som tar över uppdraget.

– Det ska både bli spännande och roligt. Svenska skidspelen har ett starkt och positivt förknippat varumärke och jag är imponerad av evenemangets långa tradition och fina kultur. Det ska bli roligt att bidra till dess framtida utveckling, samtidigt som det är viktigt att ta tillvara på traditionerna, säger Jimmy Birklin.

Läs också: Anki Kjellberg lämnar Svenska skidspelen

Jimmy Birklin, just nu generalsekreterare fär O-ringen i Sälen 2016, blir ny vd för Svenska skidspelen.

Läs också: Birklin: "2016 ska bli bättre än 2008"

Han var generalsekreterare för O-ringen i Sälen 2008 och har samma uppdrag för O-ringen 2016.

Något som gör att han under september kommer att arbeta halvtid som vd för skidspelen, innan han kliver över på fulltid i oktober.

Fram tills nu har Jimmy Birklin haft sin ordinarie anställning på Dalarnas idrottsförbund, där han bland annat varit eventansvarig och verksamhetsledare för Dala Sports Academys elitdel.

– Den ideella arbetskraften är helt avgörande för ett stort evenemang som Svenska skidspelen. Samtidigt finns det en mängd andra involverade parter. Alla går in i evenemanget av olika anledningar, men måste arbeta mot samma mål för att leverera ett lyckat evenemang. Till skillnad mot O-ringen är publiken i skidspelen större till antalet än deltagarna. Det blir en ny spännande utmaning för mig att lägga fokus på att locka publik, säger Jimmy Birklin.

På vilket sätt vill du utveckla skidspelen?

– Jag vill inte föregå saker och ting, innan jag satt mig in i alla bitar. Men jag kan väl säga så mycket att evenemanget måste fortsätta att utvecklas för att även fortsättningsvis vara intressant och attraktivt för alla. Hur det ska göras, ber jag att få återkomma till, säger Jimmy Birklin.

Läs också: Kommunens budget för skidspelen sprack igen

Svenska skidspelen AB är mycket nöjda med rekryteringen av ny vd.

– Det kom in många bra ansökningar till tjänsten, vilket vi är glada för. Det vi föll för hos Jimmy Birklin var hans stora erfarenhet av att arrangera evenemang. Han bor dessutom i Falun och hans tidigare arbete på Dalarnas idrottsförbund har gett honom ett stort kontaktnät här, vilket är en fördel i tjänsten, säger Göran Nilsson, ordförande för Svenska skidspelen, i ett pressmeddelande.

Annons