Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Birklin skadad - igen

Annons

Orienterings-EM i ungerska Sumeg börjar på onsdag. Redan i dag sätter sig truppen i övrigt på flyget. Men Jimmy stannar hemma.

- Jag var till Lars-Åke Dickfors i Avesta på lördagskvällen och fick muskeln ordentligt undersökt och masserad, berättar Jimmy. Sen har jag sprungit en kortare sväng på söndagsefter-

middagen. Men det känns inte bra. Därför stannar jag hemma från EM-resan.

Helt kört är det dock inte. Jimmy kommer nu att fortsätta behandlingen av muskeln - bland annat på Lugnets fysiocenter, där han också ska prova strömbehandling av muskeln.

- Blir det bra till på onsdag, sätter jag mig på flyget på torsdag, berättar Jimmy. Då åker jag ner och är med på lördagens sprinttävling. Men det blir i så fall enda starten i EM för min del.

Men någon gissning om det blir resa eller inte vågar han sig inte på.

- Nej, som det känns idag blir det definitivt nej. Men jag vet inte hur det känns efter behandlingen. Så det får stå öppet tills dess.

För Dalarnas del blev seniorklasserna på Kort-SM ingen succé i övrigt heller. På herrsidan vann Lidingös Johan Näsman och Malungs Håkan Eriksson blev bästa daladeltagare med en sjätteplats. Åtta kom hans klubbkamrat Staffan Eriksson.

I damklassen tog IF Thors Gunilla Svärd sitt första Kort-SM-guld, nio sekunder före Hakarpspojkarnas Karin Hellman. Här blev IFK Hedemoras Rose-Marie Forslund bästa daladeltagare med en tiondeplats, 17 sekunder före Stora Tunas Emma Engstrand på tolfteplatsen.

I juniorklasserna gick det bättre. I H18 blev en missnöjd Martin Johansson, Dalaporten, silvermedaljör, slagen av Järlas Anders Holmberg med 24 sekunder. Och i D 20 tog Domnarvets Eva Elfving bronset. Hon var bara tolv sekunder från Skogsfalkens Lina Persson på silverplatsen. Fram till "omöjliga" Anna Lampinen, Södertälje, var det dock över två minuter

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons