Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Birklin klar för final

Annons

- Och de fyra sekunderna tappade jag nog på upploppet, säger Jimmy. Jag hörde på speakern att jag hade ordentlig marginal till finalplatsen och slog av på tempot.

Det kommer inte Jimmy att göra i morgon.

- Då tänker jag skärpa till både tempot och orienteringen, säger Jimmy. Sen får vi se hur långt det räcker.

Jimmy kände i går ingenting av sina gamla skador. Både vader och knän fungerade som de skulle.

- Så jag räknar med att springa SM-budkavlen på söndag också, säger han.

I fjol hade han guldläge i kavlen. Ledde långt in på sista sträckan med sitt Skogsmårdslag. Men missade på slutet och fick se sig passerad av två lag - bland annat Skogsmårdarnas andralag, som genom Staffan Eriksson erövrade SM-guldet.

- Och det skulle inte förvåna mig om båda våra lag var med och slogs om medaljerna i år också, spekulerar Jimmy. Vi har många duktiga orienterare i klubben.

Det visade sig inte minst i gårdagens kval. Staffan Eriksson var bara nio sekunder efter Jimmy i första kvalheatet, och i andra kvalheatet hamnade Anders Åkerman tvåa och Håkan Eriksson nia.

Fyra Skogsmårdar bland de 40 som springer final i dag. Och då var ändå ingen av Malungsklubbens tre utländska landslagsmän med i tävlingen. Det är de i budkavlen.

Om det gick bra för Skogsmårdarna i herrelitklassen, gick det desto sämre för Leksands OK. Enda undantaget var Anders Dalin, som tog sig vidare som trea i det fjärde kvalheatet.

Övriga Daladeltagre i finalen blir Tobias Bengtsson, Hedemora och Nils Olsson, Stora Tuna.

I damelitklassen gick det bäst för Stora Tunas Emma Engstrand av Dalatjejerna.

Hon kom delad tvåa i sitt heat. Hennes klubbkamrat Pia Birkebaek och Leksands Madelene Allmungs kom trea i sina heat. Övriga dalatjejer till final är IFK Moras Maria Bergkvist, Stora Tunas Helena Sönsteröd, Leksands OK:s Marie-Louise Engström, Lena Nilsson och Eva Nordqvist samt IFK Hedemoras Rose-Marie Forslund.

I H20 vanns två av heaten av Norbergslöpare med Dalaanknytning. Svärdsjökillen Viktor Funcke och Borlängebon Johan Höij. Stora Tunas Henrik Löfås var ensam representant för en Dalaklubb att gå vidare.

I H18 gick Nicklas Wargbo, IFK Hedemora, Karl Tiselius, OK Kåre, Dalaportens Martin Johansson och Oskar Funcke samt Domnarvets Anders Dahlin vidare.

Bland D20-tjejerna representeras Dalarna i finalen av Emma Green, Långshyttan och Eva Elfving, Domnarvet, och bland D18 återfinns Hanna Höij, Stora Tuna, Hanna Brus, VbOL och Therese Tillenius, Dalaporten.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons