Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Birklin inte i toppform

Annons

Skogsmårdarnas Jimmy Birklin har varit världsmästare i sprint.

Men när det på lördag drar ihop sig till SM i sprint, är han inte ens säker på att hamna på prispallen.

- Det har varit en strulig vår, suckar han. Förkylningar och halsont gjorde att jag kom igång sent, och sedan har jag också haft lite känningar av min vad. Det går år rätt håll, men ännu är jag inte i någon toppform.

För Jimmys del finns det troligen bara en tävling som verkligen gäller i år. Och det är sprinten på VM i Västerås. Då är målet att vara med och slåss om mästartitlar igen.

- Men gör jag ett felfritt lopp på Sandö borde jag nog kunna vara med och slåss om en plats på SM-pallen också, spekulerar Jimmy.

Vilka blir då tuffaste motståndarna?

- Finns många bra med, konstaterar Jimmy. Men Johan Näsman (Lidingö) och Fredrik Löwegren (Göteborg) blir naturligtvis tuffa. Och anndra heta kandidater är naturligtvis mina klubbkamrater i Skogsmårdarna Håkan Eriksson och Grant Bluett.

Varken Jimmy eller Håkan kommer dock att finnas med när tävlingarna på måndag fortsätter med SM i långdistans. 24,2 kilometer är inget man ger sig på om ambitionerna är att bli bra i sprint.

Men ett dalahopp finns även där. Kalle Dalin. Leksandskillen som under flera år haft siktet inställt på VM i Västmanland - och efter en vår som varit betydligt bättre än de senaste nu har en viss chans att ta sig dit. Men då krävs det nog flera lyckade SM-lopp. Och varför inte börja med att ge Lidingös Johan Näsman, Linnés Mats Troeng, Hakarpspojkarnas Mattias Karlsson och Södertäljes Niclas Jonasson och Erik Axelsson en match om medaljerna på långdistans...

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons