Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bingham missar två matcher?

Annons

Det var när LFK-reserverna mötte Islingbys dito i Borlänge den 19 maj, som Ben ilsknade till efter att ha blivit hårt tagen av en motståndare. Han gav sin opponent en armbåge i ansiktet, vilket renderade grov utvisning.

En förmildrande omständighet kan vara att domaren var på väg att varna Islingbyspelaren för ojuste spel men hann inte göra det innan Ben Binghams armbåge satt i ansiktet på motståndaren.

- Förmodligen får Ben 14 dagars avstängning och då skulle han missa två matcher. Verkligen synd eftersom han är i så bra form, kommenterar Torbjörn Hellström, sportansvarig i LFK.

Då händelsen inträffade i en serie, som administreras av Dalarnas fotbollförbund, blir det dess disciplinutskott, som tar beslutet om påföljd.

- Spelaren i Ludvika FK har tid fram till den 2 juni att yttra sig. Domarrapporten har vi redan fått, upplyser Lars Edström på Dalarnas fotbollförbund.

Edström vill inte gå in på vilken påföljd det kan bli för Bingham men tror att utskottet kommer med en dom i slutet på nästa vecka.

Frågan är om utskottet hinner att sitt möte innan LFK:s bortamatch mot Karlslund, som spelas den torsdagen?

Torbjörn Hellström är en av dem som imponerades av den storväxte amerikanens uppvisning i lördags:

- Jag tycker att Ben var väldigt bra och speciellt fäste jag mig vid hans fina framspelningar.

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons