Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BHK tillbaka i ettan

Annons

Vilken lyftes in i duschen, med kläder och allt, av glada spelare efter att BHK vunnit med 37-26 och i en halvlek presterat säsongens bästa handboll.

- Vår första halvlek var enorm. Det fanns inga spår av nervositet.

- Ju närmare matchstart vi kom desto mer laddade och samlade blev killarna, berättar Hans-Martin.

Första halvlek bjöd på handbollspropaganda. Publiken fick se den bästa handboll som ett BHK-lag presterat på många herrans år.

Örebro var i ledning vid ett tillfälle (1-2) men sedan var det bara, med betoning på bara, BHK för hela pengen fram till pausvila.

24-9 på 30 minuter. 24 gjorda mål - smaka på det...

- Ja, visst var vi bra, säger BHK-tränaren med ett stort, stort leende på läpparna.

- Och får klubben bara behålla stommen kan det här bli ett riktigt bra division 1-lag. För det finns fortfarande mycket utveckling i spelarna.

Första halvlek i lördags hade allt.

Bra målvaktsspel (Niklas Eklund gjorde några kanonräddningar i samband med att BHK gjorde det avgörande rycket), ett starkt försvarsspel och kontringar som tagna ur instruktionsboken.

Även i uppställt spel var Borlänge vida överlägset gästerna.

- Killarna var fokuserade. Det syntes redan på uppvärmningen att vi skulle göra en bra match, menar Isberg.

BHK hade 10-6 efter en kvart. Sju minuter senare stod det 17-6 - efter tre mål vardera av Michael Mattsson och Patrik Stenberg samt två fullträffar från Erik Axelsson.

Resten blev en enda lång defilering. Där Borlänge omedvetet slog av på takten i andra halvlek och Örebro tilläts putsa till siffrorna.

- Vi sa i omklädningsrummet i halvtid att vi måste försöka hålla i även i andra halvlek, inte minst för publikens skull.

- Men det gick bara inte. Vi hade lagt sådan energi på urladdningen i första halvlek att det bara inte gick att tända till igen.

- Jag hoppas att alla kan ha överseende med det en sådan här dag, säger Hans-Martin.

För BHK-herrarna är säsongen ännu inte slut. Nästa vecka möter man tabelltvåan GP i epilogen. Men redan nu, det är ofrånkomligt, snackas det mycket om nästa säsong.

- Nu måste styrelsen se till att skapa förutsättningar för att BHK ska bli ett etablerat division 1-lag, menar Janne Bergman, assisterande tränare.

- Med tanke på den budget vi haft den här säsongen är det starkt att gå hela vägen. Nu måste killarna ges chansen att utvecklas ännu mer.

Tränaren Hans-Martin Isberg kommer för egen del att sätta sig ned med styrelsen och diskutera framtid när säsongen är över.

- Vi får se hur det blir. Nu måste klubben jobba hårt för att behålla laget. Det finns en bra stomme men det behöver förstärkas, framför allt med en vänsterhänt skytt, en högernia, säger han.

I övrigt vill Hans-Martin inte säga så mycket om sina egna planer utan konstaterar:

- Nu ska jag och övriga laget suga på den här segerkaramellen, säger Isberg.

När det gäller spelarkritik fanns det trots den fina kollektiva insatsen en del spelare som höjde sig över mängden.

Michael Mattsson är den största talang klubben fostrat sedan Niclas Snells dagar. "Micke" har det som krävs för att spela på högsta nivå - elitserien. Mot Örebro var han punktmarkerad till en början men löste även det på ett sätt helt i paritet med hur en storspelare tänker och agerar. Tio mål blev det för unge Mattsson som blir en av BHK:s viktigaste kuggar nu när det blir come back i ettan.

Erik Axelsson, denna härlige idrottstyp, är guld värd för Borlänge. En bättre lagkapten kan man inte få. Han ställer höga krav på lagkompisarna - och sig själv. Grym i försvarsspelet och på linjen. "Kung-Erik" har samma betydelse för laget som "Micke" Mattsson.

Ett stort utropstecken är Patrik Stenberg. I fjol fick Patrik mest hålla till i Janne Bergmans U-lag men när han den här säsongen fick chansen och mer speltid i

A-laget så visade han kvaliteter. Något av BHK:s egen Johan Pettersson. Alltid på hugget när kontringslägen dyker upp.

Det går inte att vinna en serie utan en bra målvakt. Och BHK har två, Niklas Eklund och Johan Parmbäck. Mot Örebro var den Eklund som fick stå och han tackade för förtroendet genom att storspela i första halvlek.

BHK-ÖREBRO 37-26 (24-9)

Målen, BHK: Michael Mattsson 10, Patrik Stenberg 9, Erik Axelsson 5, Henrik Näslund 4, Erik Andersson 2, Andreas Samuelsson 2, Martin Dimtrén 2, Marcus Nilsson 1, Kim Stenberg 1 och Olle Björk 1. Örebro: Ola Olsson 7, Josef Wahlström 4, Johan Alden 3, Henrik Holmberg 3, Mattias Gerhardsson 2, Henrik Kensén 2, Anders Wetterberg 2, Awat Ghani Pour 2 och Putte Åkerberg 1.

Domare: Sven-Gösta Lundqvist och Morgan Nordström, Eskilstuna.

CARL-JOHAN GOTH

Mer läsning

Annons