Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BHF sämre än Tre Kronor

Annons

Och visst var det som Skoglund påpekade, det var en sömnig tillställning med riktigt dåligt spel och få målchanser.

Första perioden var dock den bästa. H/Å kunde ta ledningen knappt minuten spelad efter att BHF-backen Fredrik Hallström slarvat i försvarszonen och Fredrik Linderdahl sprätte upp pucken i krysset.

Sedan tryckte Borlänge på framför Hille-målvakten Fredrik Fahlstedt, men utan något som helst resultat.

Istället kunde H/Å öka på sin ledning i spel fem mot fyra innan BHF kunde reducera. Stefan Karlsson parkerade framför mål och stakade in 1-2, som även stod sig till paus.

Hille/Åbyggeby ökade på både en och två gånger i den andra akten och det unga Borlänge-laget började att hänga med huvudena.

Ett oerhört pressat BHF kämpade frenetiskt efter att ha fått två utvisningar direkt efter varandra, och hade tiotalet sekunder kvar på den sista utvisningen då Kristoffer Svensson dundrade in 1-4 bakom en chanslös Niklas Berglund i hemmakassen.

Noterbart är att BHF förlorade skotten med hela 1-21 (!) i den andra perioden, bortamålvakten Fredrik Fahlstedt hade till synes inte allt för mycket att göra, och pausvilan kom mycket lägligt i för Borlänge.

En liten uppryckning av BHF i den sista delen av matchen, man höll ihop försvaret på ett bra sätt, men hade förvånansvärt svårt att skapa de riktigt vassa lägena.

Det syntes att Hille hade mer att spela för, de manövrerade ut det unga BHF-laget relativt enkelt. Den ende som klarar sig undan med godkänt är målvakten Niklas Berglund.

- En pinsam historia. Den första perioden var dålig, men jämfört med de andra två så var den bra, det säger väl det mesta, sa "Uffe" Skoglund.

En trist afton för alla hockeyälskare i Borlänge, hemmafavoriterna förlorade på ett, som tränaren Ulf Skoglund uttryckte det, pinsamt sätt och Tre Kronor åkte ur OS med buller och bång efter präktfiaskot mot Vitryssland.

JESPER KARLSSON

Mer läsning

Annons