Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BHF förlorademed uddamål

Annons

- Det kändes ett tag som om man fick köra ett par byten med fullt manskap, sen var det dags igen. Överhuvudtaget tycker jag mycket av bedömningen i den här matchen kändes konstig, säger BHF-tränaren Håkan Kornell.

Även hemmalaget fick utvisningar, bland annat en på nestorn Kyösti Karjalainen i slutskedet på tredje perioden.

- Då plockade vi ut målvakten för att kunna få spela med två man mer. Skapade chanser också, men det ville sig inte i avslutningarna den här dagen, säger Kornell.

En stor del i att poängen stannade hos hemmalaget hade målvakten Marcus Ernlund, som motade 34 av de 35 skott BHF hade på mål.

- Han var duktig, visst. Men samtidigt tycker jag många av våra avslut var alldeles för tama, säger Kornell.

Duktig var Rickard Nilsson i BHF-målet också. Den ende, enligt Kornell, som kom upp i normal klass.

- Utespelarna hamnade titt som tätt fel i positionerna. Vi skulle varit närmare våra motståndare men tyvärr blev det inte så. När sedan utvisningarna duggade så tätt som de gjorde så tappade vi rytmen i vårt spel också, säger BHF-tränaren.

Fyra dagars rejäl träning återstår nu den kommande veckan, varpå följer ledighet över helgerna.

- Sedan ska vi bland annat möta Skåre i en match mellan jul och nyår, varefter det blir att vässa formen fram till nystarten efter helgerna. Då möter vi Tierp hemma, få se om vi inte ska kunna skapa en rejäl revanschlusta hos killarna inför den matchen, vill Kornell ha sagt.

TIERP/BORLÄNGE

2-1 (1-0, 0-1, 1-0)

Målen: 1-0 (5.35) Peter Andersson, 1-1 (26.53) Christoffer Björklund (George Umunna,Anders Olsson), 2-1 (41.02) Tomas Berlin, spel 5 mot 3.

Skott: 22-35.

Utvisningar, Tierp: 9x2 min. Borlänge: 11x2 min.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons