Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BGK siktar på final

/
  • Hemmatjejer. Här är gänget som ska försvara Borlänges färger i truppgymnastik-RM i Maserhallen. Övre raden från vänster Elin Olles, Linn Dalkarls, Caroline Morelius, Mina Brubråten, Michelle Jansson, Sofie Tångring och Denice Elving. Sittande Jessica Solhag, Amanda Jokelainen, Ronja Eriksson, Alida Sjörs, Malin Arvidsson och Jennifer Spånberg. Saknas på bilden gör Sofia Stolpe och Ebba Lindqvist.

Annons

Då är det dags, dags för lite av "årets clou" för BGK-flickorna i åldern 11 till 15 år i form av Riksmästerskapet i truppgymnastik, som arrangeras av den i gebitet traditionsrika Borlängeföreningen, som till för ett par år sedan benämndes Domnarvets GK.

Årets RM har lite av rekordstämpel över sig. Totalt rör det sig om en bit över 60 trupper som ska visa upp sig i de tre momenten tumbling (matta), trampett (hopp) och fristående.

Först i kval, 53 tjejlag är anmälda, bara sex ryms i finalen, som avgörs på söndag, då det också är dags för pojktrupperna.

Maria Danmo är en av ledarinnorna i verksamheten för BGK:s tävlingsgrupper.

Hon hoppas på en finalplats men påpekar raskt:

- Ett enda fall i någon disciplin betyder att chansen är borta. Det är små marginaler vill jag lova.

Hon beskriver "ingredienserna" i de tre delmomenten så här:

"I tumbling, där är åtta tjejer inblandade i varje varv, kör vi rondat, flickis och flickis i första varvet. I det andra rondat, flickis och salto och i det tredje handvolt och frivolt".

"I trampett, även här gäller åtta tjejer per varv, kör vi överslag, sträckt frivolt och helskruv".

"Friståendet, där är tio tjejer inblandade, handlar om dans".

Mer läsning

Annons