Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BesvikenÖhrstig bästa svenska

Annons

Emelie Öhrstigs fjolårssäsong blev en stor succé, med VM-guldet i sprint som den absoluta höjdpunkten.

Inför den här säsongen var hon rejält sjukdomsdrabbad, vilket gjort att de riktigt vassa resultaten låtit vänta på sig.

Fram till gårdagens världscuplopp i fri teknik på Romme travbana.

- Som bäst tidigare den här säsongen i världscupen hade jag en sjundeplats i klassisk stil och en åttondeplats i fristil, så sett till det måste jag vara nöjd med resultatet, menar Emelie.

Emelie hade sjätte snabbaste tid i kvalet. Kvartsfinalen vann hon och i semifinalen spurtade hon till sig en andraplats bakom italienskan Adrianna Follis.

Inför finalen hade Emelie taktiken klar.

- Jag skulle ta täten, eftersom jag visste att det blir struligt där bakom. Nu höll taktiken bra ända till spurten, då jag tappade orken.

Emelie som svängde in på upploppet i ledning fick se sig passerad av de andra finaliseterna, Adrianna Follis, Marit Björgen och Sara Renner.

- Usch, en fjärdeplats i en final är inget roligt alls. Men när jag blir trött så tappar jag tekniken, särskilt i den fria stilen, säger Emelie som närmast tävlar i morgondagens sprinttävling i klassisk stil i Drammen.

Italienskan Adrianna Follis tog karriärens första världscupseger och var förstås helnöjd med det.

- Jag är förstås väldigt glad över min första världscupseger. Taktiken i finalen var att avvakta till en början och avancera på upploppet, säger Follis.

Marit Björgen, som vann världscuploppet i Mora i lördags, visade med sin andraplats att formkurvan fortsätter att peka uppåt.

- Efter ett tungt OS är jag väldigt glad att vara tillbaka och jag är mycket nöjd med den här tävlingen, allra helst då det var min första pallplats i en sprinttävling på väldigt länge. Nu siktar jag på att vinna världscupen, säger Björgen.

Och den relativt stora ledning i världscupen som Björgen har skaffat sig lär hon knappast släppa.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons