Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besvikelse blev vinst

Annons

- I dag var det inga tveksamheter. Det var ingen höjdarmatch och vi föll in i deras tempo då och då, men gjorde några ryck i bland och på så sätt vann vi mycket rättvist, tyckte HSK-tränaren Timo Kuismin.

Hemmalaget dominerade i de två första perioderna, dock utan att direkt briljera. I den första hade laget svårt att omsätta chanserna i mål. Till viss del berodde det på NP:s bäste spelare, målvakten Daniel Nises, som bara släppte en puck förbi sig i den första perioden.

-Då var vi lite osäkra och spelarna visste inte riktigt var de stod formmässigt efter Malungsmatchen. Det gjorde att själv- förtroendet inte var på topp.

Lite av islossning dock i mitt- perioden för HSK då laget gjorde fyra mål. Tre av dessa kom till i power play. Något som gladde Timo Kuismin:

-Vi har haft problem med det tidigare och pratat mycket om att vi måste vara mer noggranna i de lägena.

I den sista perioden styrde och ställde HSK som det ville fram till 7-1 efter knappt halva perioden. Men efter det slutade laget att spela och det tog inte matchen på fullt allvar längre.

Det utnyttjade NP. Laget avslutade friskt med rena kanonaden mot Andreas Zettergren i hemmamålet. Så långt hade han stått i det närmaste overksam, men fick till slut visa att han håller hög klass som målvakt.

HSK avslutade dock matchen på bästa sätt. Matchen lirare, Andreas Andersson, svarade för en genial dragning som lurade NP-backen till en plats i korvkön. Passningen från bakom den förlängda mållinjen var lika läcker och det var bara för Fredrik Larsson att sätta den åttonde pucken bakom en chanslös NP-målvakt.

Matchen innehöll tre matchstraff. En NP-spelare fick lämna matchen i mitten av den andra perioden för en ful smäll mot Magnus Axelsson. Magnus fick också gå av då smällen tog mot näsan och munnen.

Lagen fick sedan var sitt matchstraff för en privat fight med bara minuten kvar att spela.

HEDEMORA-NP 8-3 (1-0, 4-1, 3-2)

Målen: 1-0 Johan Strömberg (Andreas Andersson, Magnus Axelsson), 2-0 Mattias Morén (Mattias Strand, Fredrik Björklund), 3-0 Mattias Morén (Fredrik Björklund), 4-0 Mattias Eriksson, 5-0 Johan Strömberg (Robin Smås, Andreas Andersson), 5-1 Jimmy Sys (Benny Back), 6-1 Mattias Strand, 7-1 Andreas Andersson Johan Strömberg), 7-2 Christoffer Karlström (Benny Back), 8-3 Fredrik Larsson (Andreas Andersson, Henrik Andersson).

Skott: 39-37 (14-8, 15-9, 10-20).

Utvisningar, HSK: 8x2, 1x5. NP: 5x2, 2x5.

Domare: Patrik Säll, Ljusne.

Publik: Cirka 200.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons