Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beslutet som förändrar...

Annons

- En absolut nödvändig förändring, ansåg Brages sportchef och tränare Lasse Ericsson.

Lasse var också den som pläderade för förbundets förslag till förändring:

- U i U-lag ska stå för utveckling men det gör det inte nu. I dag är kvaliteten alldeles för dålig. Ska vi kunna utveckla pojk- och herrfotbollen i Dalarna är en rak seriepyramid ett absolut måste, det finns inget annat.

- Ta damsidan som ett bra exempel. Vi har varit mycket mer framgångsrika med att utveckla duktiga flickspelare på senare år och har fått fram en rad landslagstjejer. Där har vi en rak seriepyramid sedan länge.

Efter Lasses inlägg uteblev den förväntat långa och intensiva debatten nästan helt.

Frånsett att Stora Tunas Leif Kolseth yrkade på avslag uteblev debatten helt och det välbesökta representantskapsmötet beslutade med stor majoritet, 37-21, att det från och med nästa säsong inte finns några U-serier.

- Däremot får vi en ny nivå i seriepyramiden, division 7. Den kommer att bli som U-serierna hittills varit, sa Lars Norman i Dalarnas Fotbollförbund.

- Det kommer fortfarande att finnas plats för alla som vill spela fotboll.

För DFF:s starke man var lör- dagens beslut lite speciellt.

- Ja, för 20-25 år sedan var jag med och tog bort den raka seriepyramiden och nu får jag vara med om att införa den. Jag hoppa vi gjorde rätt då och att vi gör rätt nu, sade Norman som ändå höjde ett varnande finger.

- Det är inte bara fördelar med den raka seriepyramiden. Det har damsidan visat.

Vilka lag förutom Falu FK och Brage som redan sagt ja som kommer att få division 5-platser kommer att bli klart om en dryg vecka.

Klubbarna i division 3 kommer att tillfrågas enligt en ranking- lista.

En som hoppas att hans klubb ska få chansen är Ludvika FK:s ordförande Peter Björk.

- Vi vill spela så högt som möjligt med vårt U-lag, gärna i femman. Jag är odelat positivt till att det blir så här, sade Peter.

Men ska LFK få chansen måste några av de högre klubbarna tacka nej.

- Det är väl inte otänkbart att några gör. Men vi får se hur det blir. Får vi en förfrågan om att spela i femman säger vi i alla fall ja direkt, säger Peter.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons