Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beslut om bidrag dröjer

Annons

Svemo (Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet) har nämligen ställt krav på sina klubbar, som grundar sig på miljökrav/miljöbalken. Krav som måste uppfyllas för att få nödvändiga licenser och tillstånd till att arrangera tävlingar.

Föreningen styrlse har därför beslutat att investera i en byggnad, där bland annat kraven på omklädningsrum med duschar/toaletter uppfylls. I byggnaden ska också en serveringsdel finnas.

Kostnaden för byggnaden är beräknad till 750 000 kronor, och klubben har därför anhållit om största möjliga investerings-driftstöd från Falu kommun.

Trafik- och fritidsnämnden framhöll vid sitt möte på onsdagen att man ser positivt på föreningens ansökan.

– Väldigt positivt. i tycker det är bra att klubben vill investera i en sådan här servicebyggnad, och genom åren har klubben mest fått klara sig på egen hand, säger Lars-Erik Måg (fp), ordförande i trafik- och fritidsnämnden.

Men något beslut om att ge ett bidrag till klubben tog inte nämnden.

– Inom våra ekonomiska ramar kan vi inte få med denna typ av investering. Föreningens bidragsbehov uppgår totalt till 760 000 kronor med en amorteringsperiod på tio år.

– Vi skickar ärendet vidare till kommunstyrelsen för beslut, men från nämndens sida anser vi alltså att klubben ska få ett bidrag, säger Lars-Erik Måg.

Mer läsning

Annons