Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bertil försvarade sin medaljplats

Annons

Det blev Ryssland och Sverige som dominerade den totala världscupen efter den avslutande kortdistanstävlingen i ryska Kyshtum på torsdagen.

Detta trots att det blev norsk seger genom Eivind Tonna i herrklassen och finsk seger genom Salla Lehto i damklassen i finaltävlingarna.

Östersundsbon Bertil Nordqvist fick stryk med en minut i herrtävlingen, och det räckte bara till en tolfteplats.

Men den enda som kunde hota hans totala andraplats inför sista tävlingen, finländaren Arto Lilja, blev sexa, och det hade krävts seger för Lilja för att totalbesegra Nordqvist.

Ryssen Eduard Khrennikov fick samma tid som Eivind Tonna och vann överlägset den totala världscupen före Bertil Nordqvist. I kortdistansen var det Domnarvets Tobias Åslund som lyckades bäst av svenskarna och slutade på en åttondeplats.

På damsidan blev det dubbelt ryskt i totalen. Redan före sluttävlingen var det klart att Natalia Tomilova skulle totalsegra.

Stina Grenholm hade en viss chans att knipa andraplatsen, men då krävdes att hon slog Tatiana Vlasova i finaltävlingen. Det gjorde hon inte. Tatiana slutade tvåa och räddade därmed även den totala andraplatsen. Stina Grenholm blev femma och får nöja sig med totalbronset.

Domnarvets Johanna Maxén ffick nöja sig med en 18:e plats, tre minuter efter Salla Lehto.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons