Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bernhards lobb ger Forssa hopp

Annons

Matchvinnare blev Bernhard Brcic, 34-åringen, som med en lika påpasslig som skickligt lagd långlyra från banans mittcirkel tre minuter in på andra halvlek totalt överlistade den på tok för långt ut placerade Essingekeepern.

- Förra gången jag satte ett långskott, mot Topkapi, var det lite flax med, den här gången var det meningen helt och fullt, myser Bernhard, som förutom målet också visade med all tydlighet att "än kan gubben" både dribbla, löpa och inte minst hitta rätt med både korta och långa pass.

- Bernhard är tillbaka i gammal god form nu, helt klart, berömmer också tränare Åke Andersson.

Som menade att det var inte minst en viljans seger det här.

- Vi hade bestämt oss innan att ge järnet och gett oss f-n på att vinna också. Trots motståndet, säger han.

Och lovar att även fortsättningsvis ska Forssa sälja sig dyrt.

- Jag har sagt det tidigare, tänk om vi fick starta om serien nu. Då är jag övertygad om att vårt tabelläge skulle sett helt annorlunda ut.

- Nu har vi kommit in i tempot och börjat hitta ett spel som duger för tvåan. Det hade vi problem med till en början, vill Åke ha sagt.

Och visst, segern i lördags var ingalunda oförtjänt. Med tanke på de chanser som skapades till och med kanske nåt mål i underkant.

I och för sig backade laget hem en del under andra akten, men sett till hela tillställningen var det Forssa som skapade mest.

Inte minst då under första halvlek.

Då noterades en klockren stolpträff av Magnus Halvarsson på frispark, ett par chippar av Anders Löfling, som målvakten med yttersta möda kunde rädda och några frilägen som var väldigt vassa.

Då skulle Patrik Bergström inledningsvis också fått straff när han fälldes men domare Patrik Nilsson från Eskilstuna hängde inte med och blev för övrigt under slutdelen av matchen lite av banans mest uppmärksammade.

I korthet: Nilsson visade ut en Essingespelare i tron att han fått två gula kort. En stund senare, då hade det spelats sisådär fem minuter med numerärt överläge för Forssa, blåste Eskilstunadomaren av och kontaktade en av sina linjemän.

Och vad händer? Jo, Nilsson tar sats, springer mot avbytarbåsen och kallar in den utvisade Essingespelaren på banan igen. Lägger dessutom till fem minuter på matchen och lyssnar med hemmatränaren Åke Andersson om man är överens.

- Vadå överens? Jag vet ju inte hur man behandlar en sån här situation. Helt klart är i alla fall att jag gjorde ett medvetet byte när vi blev en man mer på banan, det skulle jag nog inte gjort annars, pustar Åke.

Överhuvudtaget gjorde Nilsson knappast nån av sina bättre matcher. En straff för vardera laget skulle han utan prut kunnat blåsa för exempelvis.

- Men du skulle veta du hur det kan dömas ibland i inte minst Stockholm. Huvaligen, kontrar Åke Andersson.

Trots allt nöjd med dagen av förståeliga skäl.

- Visst. Och som sagt, vi ska inte ge oss trots att motståndet i slutmatcherna är tufft. Vi trivs bättre, tycks det, när vi får slå lite ur underläge, påpekar Forssatränaren.

Som i målvakten Stefan Lille, ett par svettiga frilägesräddningar minns vi med välbehag, och Bernhard Brcic hade matchhjältarna, men även en hel del annat att glädjas åt. Inte minst kanske forwardsparet Anders Löflings och Tomas Nordlövs sätt att hela tiden oroa motståndarförsvar.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons