Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berhane helt klar

Dalkurds senaste värvningssnackis är nu helt i hamn.
23-årige Temesgen Berhane lämnar Västerås SK och är klar för spel med Borlängeklubben i två år framöver.
– Vi tror väldigt mycket på honom, säger tränaren Elvan Cicen.

Annons

Att Temesgen Berhane är ett namn för Dalkurd har inte varit någon särskilt välbevarad hemlighet på sistone.

Nu står det dock helt klart att 23-åringen förstärker Borlängeklubbens anfall kommande säsong, då ett tvåårskontrakt signerats.

– Vi tror väldigt mycket på honom, och han tror på oss också. Vi har gjort en noggrann research på honom, både hur han är på och utanför planen, och vi tror att han kommer att passa in i Dalkurd, säger Elvan Cicen.

Klubben har haft ögonen på anfallaren under ett antal år, men har inte kunnat värva honom då han suttit på ett långt kontrakt med Västerås.

– Han gjorde debut i Superettan när han var 16 år och har varit ordinarie sedan dess. Han har varit en stor talang, och nu är det dags att han hjälper oss framåt.

Hur är han på planen?

– Han har bra speluppfattning, bra touch och framför allt målsinne. Han kommer att vara vass i straffområdet, vilket han visade mot oss 2010, då han gjorde tre mål på oss i serien. Det är en poängspelare framför allt.

I och med värvningen av Berhane och dessutom muntliga överenskommelser med anfallarna Chidi Omeje och Rojen Sürek har Dalkurd värvat färdigt till de offensiva positionerna.

Fokus nu läggs i stället på att hitta nya försvarsspelare.

– Det finns inget annat just nu. Prioritet ett är en kvalitetsmittback som har helst har spelat på superettan-nivå.

Elvan Cicen bekräftar att man bland annat diskuterar med förre Brage-backen Gustav Sundström.

– Ja, men han är inte ensam, kan jag säga. Två, max tre, man ska in i försvaret. Det finns lite spelare som vi för diskussioner med och även som har fått förslag.

Mer läsning

Annons