Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergqvist: "Slutprodukten är inte färdig än"

Annons

En tredjedel av den norra allsvenskan är spelad och vägen tillbaka till elitserien är fortfarande lång och krokig.

Men Leksand ligger trots allt i tabelltopp med 30 ihopspelade poäng av 33 möjliga.

- Vi har bara förlorat en match, så visst är det bra så här långt, även om man alltid vill att spelet ska bli bättre, säger Leksands IF:s vd Jonas Bergqvist.

Leksands spel imponerar inte, men likväl vinner laget matcherna och ska, tillsammans med Skellefteå, enkelt ta sig vidare till Superallsvenskan.

Det är först i den serien och i den avslutande kvalserien Leksand ska vara på topp.

- Tränarna försöker träna in ett spel som ska ta oss till elitserien. Vi måste tänka långsiktigt och slutprodukten är inte färdig än.

Kommer truppen att förstärkas ytterligare under säsongen?

- Det vet jag inte i dagsläget. Det beror helt och hållet på hur spelarna sköter sig. Det är viktigt att de fungerar som ett lag tillsammans.

Efter degradering har Leksand en mindre kostym, ekonomiskt sett.

Intäkterna jämfört med förra säsongen har minskat med 40 procent och omsättningen från 65 miljoner till 40 miljoner kronor.

- Vi har ändå nått budget när det gäller reklamförsäljningen och sålda säsongskort, men visst har vi en tuff budget att arbeta med.

- Samtidigt känner jag ett större självförtroende i dag jämfört med för en och en halv månad sedan. Mycket beroende på den långsiktighet, mod och engagemang som våra tränare visar.

Vad tycker du om Mora IK:s insats i elitserien så här långt?

- Mora har tagit vara på NHL-lockouten och värvat bra. Jag tycker det är roligt att de lyckats och Dalarna behöver minst ett elitserielag. Jag hoppas att Leksand och Mora möts i elitserien nästa år, säger Jonas Bergqvist.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons