Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergort tar över

Annons

Beskedet om Bernt Ljungs och Janne Ferners avhopp i förrgår eftermiddag kom på sätt och vis som en chock för Göran Bergort.

- Det kom som en överraskning. Jag blev tillfrågad på mötet i onsdags kväll om jag kunde leda träningen torsdag och fredag, och därefter ta ut laget till söndagens match mot Assyriska, berättar Göran.

Efter onsdagens träning, där Brage hade bra tempo och bra stämning i truppen, träffades spelarna och styrelsen.

Spelarna blev informerade om tränarduons avhopp och på mötet föreslogs att Göran Bergort skulle ta över.

- Först blev jag förvånad att mitt namn dök upp, men jag tackade ja redan på mötet. Eftersom både spelarna och styrelsen visade stort förtroende, valde jag att acceptera.

- Men det är för tidigt att prata om någon förlängning redan nu. Jag behöver fundera några dagar till, säger Göran.

Göran Bergort har gått tränarutbildning till och med Steg 2, men han har ingen tidigare erfarenhet av att träna seniorer.

- Det är en sak att ha det på papper, det är något helt annat att få ut något av det i verkligheten.

Ett annat svårt steg blir att han - om det blir en förlängning - kan tvingas ställa lagkamrater åt sidan för att spela själv.

- Just nu vill jag inte kommentera det. Men det finns bara elva platser på planen, så visst kommer det bli en del tuffa beslut.

Hur ser du på Bernt Ljungs avhopp?

- Det kan inte vara lätt att vara tränare, när man under en längre period inte vinner. Även om det sett bra ut på slutet, förutom Åtvidabergsmatchen, så är det nog som de själva känner att de inte fått ut den spelglädje och spelskicklighet som finns i gruppen.

Vad har du för målsättning som tränare?

- Att få fram en större glädje i truppen, och hitta en enklare väg att spela. Det är ett stort ansvar för oss att försöka vända det här.

Första matchen för Bergort blir Assyriska hemma på söndag.

- Det är ingen lätt match. Assyriska har visat upp en fin trend på slutet och ligger trea i tabellen.

Är du redo för en fortsättning efter söndag?

- Jag vet inte. Det här är helt nytt för mig och nu är det fram till söndag som gäller. Jag kanske känner att det inte är något för mig, det får vi väl se då. Men går det bra, så kan jag tänka mig att fortsätta.

Hur ser du på att samarbeta med Jan Mian?

- Jag känner Mian sen några år tillbaka, så det ska nog gå bra.

Är ni överens om filosofi och spelsätt?

- Vi har bara pratat lite lätt än, och vi ska fortsätta diskutera de närmsta dagarna. Men jag kan säga så här: Det blir inga dramatiska förändringar.

- Vårt mål är att komma upp till den nivå vi höll i matcherna före Åtvidabergsmatchen senast. Det jag kommer förändra är på träningarna. Spelsystemet blir 4-4-2.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons