Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergman på pallen igen - Börjesson tog sina första världscuppoäng

Annons

Carl-Johan Bergman tog sin andra pallplats någonsin och svenska skidskytteherrarnas första för säsongen vid världscuptävlingen i sprint på onsdagen.

Ett skönt formbesked, och en litet plåster på OS-såren.

- Det var ett bra lopp, jag är jättenöjd att vara på pallen, säger Bergman till TT.

För två år sedan tog han en andraplats vid en världscuptävling i USA. På torsdagen stod Carl-Johan Bergman på pallen igen, den här gången i Slovenien.

- Det var länge sedan så det känns jättekul. Framför allt att det kom på sprint. Det är ju en sträcka där man måste åka riktigt fort, säger han.

Bergman drog på sig en straffrunda efter en bom i det stående skyttet i 10-kilometerssprinten. Men han åkte snabbt i spåren och var i mål som förste man med ett antal stjärnåkare kvar. Fransmannen Raphael Poirée var den förste att knäcka Bergmans tid, med 11,9 sekunder. Även han hade en bom. Sedan kom Ole Einar Björndalen som trots två straffrundor vann loppet 12,3 sekunder före fransmannen.

Bergmans pallplats var ett glatt besked efter herrarnas medaljlösa OS-insats.

Även Mattias Nilsson, som blev 15:e man med en bom på onsdagen, har ett hyfsat läge i jaktstarten.

Jakob Börjesson sköt felfritt och fick sig ett par världscuppoäng i onsdagens lopp tack vare sin 26:e plats. David Ekholm sköt fyra bom och slutade runt 70:e plats.

(TT)

Mer läsning

Annons