Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergendahl i bronsbacken

Annons

Silver i torsdagens super-G och så brons i storslalom efter Patrik Järbyn och Fredrik Nyberg, som delade på storslalomguldet.

- Ett silver är mer värt, men

i det här fallet var storslalom-

tävlingen internationell och kördes i en riktigt tuff backe av internationell klass, konstaterade Charlie, som därmed rankade storslalombronset högre än super-G-silvret.

Efter det första åket låg Charlie trea, före Borlänges Niklas Rainer.

Niklas körde dock bort sig och Charlie fick vänta på att banan ställdes i ordning.

- Det var inget större problem, även om jag fick lite olika uppgifter på hur lång tid det skulle ta att få banan i ordning.

Charlie hade ganska god marginal bakåt, sedan Rainer kört ur, men en än ädlare medalj fanns inom räckhåll. Fram till Fredrik Nyberg handlade det om 40 hundradelar och till då ledande Patrik Järbyn 46.

Charlie lyckades dock inte ta in något av försprånget, utan de två landslagsåkarna ökade på sina avstånd till Charlie.

Inbördes slutade de på samma tid och därmed är Patrik Järbyn SM-kung med sina tre guld med två discipliner kvar att köra.

- Jag avstår slalom och därmed även kombinationen, säger Patrik.

Detsamma gäller Fredrik Nyberg.

Därmed finns det en god chans för Charlie att rejält förbättra sin medaljskörd med en ny medalj i kombination.

- Där har jag ett guld från 1999 och ett silver från SM år 2000, summerar Charlie, som nu bäddat för ytterligare en medalj.

Bakom Charlie lyckades Moras Hans Olsson bäst med en 15:e-placering. Tillsammans med lagkompisarna Andreas Johansson, 17:e och Björn Persson, 27:a, räckte Moraåkarnas resultat till ett lagbrons.

I damklassen tände Anja Pärson till på start inför det andra åket. Att då ligga efter junioren Jessica Lindell-Vikarby var bara för mycket för tärnatjejen, som med ett av sina megaåk var i en klass för sig.

Även om Jessica Lindell-Vikarby inte lagt sig på sida, så hade hon inte kunnat hota Anja den här dagen.

Rättviks Therese Borssén gjorde som Anja och satsade rejält i andra åket, något som dock bara räckte till en sjundeplacering, men likafullt blev hon med det bästa dalatjej.

Alpina SM avslutas i dag med slalom på Vemdalsskalet.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons