Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bengt tog chansen

Annons

Ett VM som måste betraktas som ett steg framåt för de svenska herrarna.

- Jag är mer än nöjd med resultaten, säger Svärdsjösonen Anders Erlandsson, som efter sitt första VM som förbundskapten kan räkna in åtta medaljer. ett guld, tre silver och fyra brons.

Inte riktigt lika bra som vid de öppna nordiska mästerskapen i Skei tidigare i vinter där han kunde åka hem med samtliga herrguld. Men så saknades också ryssarna i NOC.

Men fullt tillräckligt för att få mer än godkänt och fortsatt förtroende får vi tro.

Frågan är om det inte kunnat gå ännu bättre om han låtit Bengt Leandersson få vara med i leken tidigare i veckan.

För när Älvdalssonen som fortfarande efter tre år som Sunds-vallsbo tävlar för Kvarnsveden väl släpptes loss i Åsarnaspåren så visade han att han borde ha varit med tidigare.

- Får jag bara chansen så brukar det gå bra, rajerade Bengt, som i ryssarnas frånvaro ju skrällvann långdistansen den gången.

Nu fick han alltså inte chansen förrän i gårdagens sprintlopp. Med känt resultat.

Synd att han inte fick chansen i gårdagens stafett istället för stressade hemmahoppet Bertil Nordqvist. Då hade han kanske både fått frälsa stafettlaget och hittat in i orienteringsflytet lite fortare än vad som var fallet igår.

Bengt höll nämligen på att åka förbi sista korsningen in mot ettan där han betedde sig som en nybörjare i försöket att få första noteringen i datachipset.

Efter den stressiga inledningen låg han nämligen fyra vid varningskontrollen. Att han sen plockade in 10 sekunder på VM-kungen Krennikov på avslutningsrundan visar att 25-åringen rimligen har framtiden för sig.

Bara förbundskapten Anders Erlandsson släpper fram honom.

En mindre lyckad insats till den tredje kontrollen berövade David Andersson på en sjätteplats och nöjet att tvåla till Tomas Löfgren som den här gången fick nöja sig med åttondeplatsen.

David låg tvåa efter två kont-roller och tre och en halv minuts åkning men tappade nästan halvminuten på tredjesträckan och fick till slut se sig placerad som trettonde man. En godkänd avslutning på en bra VM-debut för Smedjebacksgrabben.

PER NYLANDER

Mer läsning

Annons