Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bengt nära en dubbel

Annons

Timråbrandmannen som vann lördagens kortdistanslopp i klar stil verkar vara den som klarat VM-urladdningen bäst av landslagsåkarna.

Efter att ha knipit sitt första SM-guld som senior kopplade han nämligen greppet direkt på de två inledande sträckorna och ledde tävlingen klart då ett olyckligt stavbrott satte stopp för segerchanserna.

- Det håller inte att åka drygt fyra kilometer med bara en användbar stav, konstaterade Bengt efter det att han tagit sin mats ur skolan strax efter varvningen.

- När jag började missa efter varvningen insåg jag det omöjliga i att blanda sig i segerdiskussionen och vände hem igen. Det är ju två nya SM-tecken på spel nästa helg igen.

- Det är bättre att jag är fräsch så att jag kan träna under veckan som kommer istället för att tömma mig helt i dag, sade Bengt.

Det öppnade vägen för världsmästaren Tomas Löfgren som med en minuts marginal hindrade Björn Lans från Rehns BK att skrälla rejält. Kortdistansvärldsmästaren från VM -96 som lade ner skidO-satsningen 2000 för att satsa på multisport gjorde sitt första framträdande i spåren sedan 2002.

- Jag åkte masstarts-VM-banan i Åsarna för en dryg vecka sen och fick ett bra kartpass i gårdagens kortdistans, sade Björn, som till skillnad från de flesta andra valde att åka runt bergen på långsträckorna. Något som i kombination med fördelen av att hinna avverka större delen av loppet utan den nysnö som började falla lagom tills det seedade fältet gav sig ut i spårsystemet.

Lina Lindberg, som hämmades av förkylningssviter vid JVM för en månad sen tycks ha hittat storformen. Konkurrenterna i den äldsta damjuniorklassen hade inte en chans att hänga med malungstjejens fart under någon av dagarna.

- Jag är nöjd även om jag kanske kunnat orientera ännu bättre, betygsatte Lina sig själv.

Gustav Hall från IFK Mora var inte mycket sämre i den äldsta herrjuniorklassen där han knep två silver efter Pär Häggström från Litsbygden.

Närmast en seger var det på lördagen då futtiga åtta sekunder fattades för att Gustav skulle få dra längsta strået.

Två dalabrons blev det dessutom i de två herrjuniorklasserna. Kvarnsvedens Gustav Goth hette trean i den yngsta klassen medan Moras schweizerimporterade Christian Spoerry stod för bronset bland de äldre grabbarna.

PER NYLANDER

Mer läsning

Annons