Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bengas" gurkburkar fungerar än

Annons

Det blev en säker svensk seger, 25-23 (13-11).

Kombinationerna sitter där. ''Burkgurk'' eller ''gurkburk'' och allt vad de heter. Nästan åtta månader har gått sedan sist, EM-finalen mot Tyskland. Men någon större ringrost syntes inte mot Egypten.

Magnus Andersson sköt sina blixtrande skott, gjorde sina ''instick'' till Magnus Wislander på linjen och dirigerade spelet. Pigg och sugen i landslaget igen.

Uppladdningen till VM i Portugal om tre månader började i Söderslättshallen i Trelleborg, mer än fullsatt med handbollsdiggare långt uppåt väggarna. Bengt Johanssons och det populära svenska handbollslandslaget är på turné. Då blev det publikrekord i Söderslättshallen, det gamla höll i 27 år.

De gamla i landslaget håller. Wislander, Olsson, Andersson, Lindgren kombinerade med en del nya ansikten som Jonas Källman från Växjö, numera i spanska Ciudad Real. Han fick några minuters speltid, liksom en annan talang runt tjugo år, Kim Andersson.

''Bengan'' satsade på de pålitliga korten, ty Egyptens handbollsfavoriter tillhör sedan länge världstoppen. De blev fyra i senaste VM, förlust i bronsmatchen. Borta på grund av skador i det svenska landslaget är Stefan Lövgren, Ljubomir Vranjes, Mathias Franzén och Andreas Larsson.

World cup är en träningsturnering och en värdemätare som Sveriges förstås vill vinna. Den är en svensk uppfinning och Sverige vann 1992 och 1996.

På onsdagen ställs Sverige mot Frankrike i Malmö. Fransmännen inledde på tisdagen med seger över Danmark med 24-22. (TT)

TT

Mer läsning

Annons