Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bengan" åter stabil i målet

Annons

uFör fjärde matchen släppte Bengt Höglund bara en puck bakom sig.

Trots det blev det bara en poäng uppe i Sundsvall.

- Straffar är ju rena lotteriet. Hade vi vunnit, skulle man varit nöjd, men nu är det klart att man är missnöjd, sade Moramålvakten Bengt Höglund, som än en gång var sitt lags bäste spelare.

Höglund hade dock ingen anledning att vara missnöjd med sin egen insats. När Sundsvall låg på som värst i tredje perioden, var det "Bengan" som höll sitt lag kvar i matchen.

- Jo, jag är nöjd. Fyra matcher i rad har jag bara tappat en puck. Att de sedan gjorde mål på sina straffar, det räknar jag inte, sade Bengt efter matchen.

Straffarna, ja. Sundsvall behövde bara två straffar och bägge gick in bakom annars säkre Höglund.

- Båda sköt och det är lite ovanligt. Den ena satt i mitt vänstra kryss och den andra sköt han lågt på min högra sida, och det är svårt när puckarna kommer där.

- Det är annars inte så mycket att säga om, utan det var två bra straffar.

Men om lagkompisarna förvaltat spelövertaget i andra perioden på ett bättre sätt, hade "The Wall" sluppit den lotteriebetonade straffläggningen.

- Ja, andra perioden var bra från vår sida, men vi skulle gjort fler mål. Sedan vet jag inte alls vad som hände i tredje. Sundsvall skapade väldigt många målchanser och vi var inte alls med, analyserade "The Wall", som inte var allt för besviken över förlusten.

Till sist kan tidningen inte undanhålla er det kaos som rådde i slutet av matchen. Hemmalagets Andreas Lundin och Johan Lindström hade en intern uppgörelse som slutade med 2 minuter för Lundin och 2+2 på botbänken för MIK-forwarden. Publiken bakom utvisningsbåset blev tydligen inspirerad och gjorde som spelarna - började använda nävarna. Efter en stunds tumult kunde ett par allt för övertända åskådare ledas ut och matchen spelas färdigt.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons