Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Belins petade tränare: Någon schism ligger inte bakom hennes beslut

Annons

- Det ligger ingen schism bakom Kirstens byte av träningsort och tränare, säger Kirsten Belins avgående tränare Ulrik Mattisson.

- Vi har under sommaren pratat om hennes situation, och jag stöttar hennes beslut.

I går kunde tidningen berätta att Kirsten Belin flyttar till Karlstad och får avgående förbundskaptenen Ulf Karlsson till ny tränare.

Belin har efter sin skada haft det svårt att komma tillbaka till de goda resultat och den fina utvecklingskurva hon hade före skadan.

- Det är klart att vi funderat en hel del över orsakerna.

- Vi kom fram till att hon nog behövde byta miljö. Hon trivdes inte med det utbildningsalternativ som fanns i Falun-Borlänge, och vi undersökte vilka olika alternativ som fanns. I det läget var det inte tränarbytet som var den stora grejen, säger Mattisson.

Karlstad var en utbildningsort som hade intressanta utbildningsalternativ för Kirsten. Dessutom fanns flera kompisar till henne där.

- Det gjorde nog att hon fastnade för Karlstad. Och när den biten var klar började vi undersöka alternativ till tränare där.

Det var då tanken på Ulf Karlsson dök upp.

- Ulf är en person som Kirsten har ett stort förtroende för. Kanske kan han få henne att återfå självförtroendet. Jag själv är tränare och inte psykolog. Kanske kan Ulf lyckas bättre med att motivera henne än vad jag lyckats med.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons