Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bedrövligt BSK vidare i cupen

Annons

Borlänge SK inledde piggt och höll bollen mycket de första sju minuterna. De hade dock svårt att komma in på mål och skapa några riktiga chanser värda att tala om. Istället kontrade Magnus Larsson in 1-0.

Efter 15.59 ökade Mikael Demirors helt rättvist på till 2-0 efter en period där BSK agerade statister och stillastående tittade på Hässelby/Kälvestas fartfyllda och fantasifulla anfallsspel.

Därefter kom explosion nummer ett. Inom 34 sekunder kunde Daniel Sjöö och Jocke Jonsson reducera och kvittera, båda målen i power play.

Den som hade hoppats på en nytändning i andra perioden blev besviken. Först gav Mikael Lemker gästerna ledningen efter en straff.

BSK spelade sedan - om möjligt - ännu sämre och det enda positiva var väl att de klarade en och en halv minut i spel tre mot fem.

- Vi spelade riktigt dåligt och hade inget eget spel, säger BSK-tränaren Tommy Jernberg.

Men i den tredje perioden kom så äntligen spelet igång.

- Vi sade inget speciellt i pausen. Bara att vi måste jobba ännu hårdare för varandra så kanske det skulle lossna, berättar BSK-tränaren Fredrik Zetterström.

Och visst lossnade det. Chans på chans radades upp och även om Mikael Demirors ökade på ledningen till 4-2 så kom inte BSK av sig.

Explosion nummer två kom med två mål på 48 sekunder. Först reducerade Daniel Sjöö (7.58) och sedan kvitterade Jocke Jonsson (8.46).

- Efter det fick vi spela fem mot tre och även om vi inte gjorde mål då så fick vi chansen att hålla i bollen och trycka tillbaka dem lite, säger Fredrik Zetterström.

De sista sex minuterna föll dock BSK tillbaka och spelade återigen oinspirerat och lojt. Tills den tredje explosionen då förstås.

Med 14 sekunder kvar drog Tobias Hedén iväg en långboll från det egna målet. Två sekunder senare satt den i nätmaskorna tack vare skyttekungen från Falun Rikard Hedlund.

- Det var skönt för mig att sätta dit den. Jag har haft det tungt nu i början och tycker alltid det är svårt att komma till en ny klubb. Men bara vi får igång vårt spel så tror jag vi vinner lätt mot det här laget.

- Vi är dessutom väldigt nedtränade nu och hade svårt att komma igång i matchen, säger matchhjälten.

Alla i BSK kan bättre, men om någon ska berömmas är det unge backen Johan Gunnarsson och Tobias Hedén som alltid är stabil.

Nästa match i cupen blir borta mot Sirius på söndag.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons