Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Batistuta och Veron står över?

Annons

Juan Sebastian Veron och Gabriel Batistuta fick se slutet av hatmötet mot England från bänken - och sitter kvar där i onsdagens ödesmatch?

- Nu måste vi slå Sverige. Vi måste ha självförtroendet kvar - allt är inte förlorat, sade ärkeängeln Batistuta innan han gick mot spelarbussen.

De båda storstjärnorna Veron och Batistuta fick båda kliva av planen i fredagens hatmöte med England. Lagkapten Veron redan i halvtid, målkung Batistuta innan halva andra halvlek var spelad.

- Ingen var skadad. Bytena skedde av fotbollsmässiga skäl, sade förbundskaptenen Marcelo Bielsa efteråt.

Batistuta visade tydligt vad han tyckte:

- Jag blev förvånad. Vi låg under och jag tyckte fortfarande jag hade en del att bidra med, men det är tränaren som bestämmer, sade Romaanfallaren inte utan besvikelse.

Veron höll minen bättre:

- Det är tränaren som gör bytena, det är han som väljer laget. Han arbetar med en trupp på 23 spelare och tar de beslut som är bäst för oss alla.

Veron - som kallas ''häxan'' hemma i Argentina - har haft ett tungt år i Manchester United och missade stora delar av vårsäsongen på grund av en skada på höger hälsena.

- Jag hade inte spelat på två månader innan VM och jag känner fortfarande av skadan, men jag är säker på att jag kommer att vara okej till matchen mot Sverige.

Om han behöver vara okej. När Argentina tränade på söndagen fick Veron spela med B-laget. Så bytet med Pablo Aimar kan mycket väl bli permanent.

Batistuta, som bytts ut mot Lazioanfallaren Hernan Crespo i båda de inledande matcherna, förutsätter att han spelar mot Sverige:

- Det blir en av mina viktigaste matcher under de senaste åren. Jag vill inte att det ska vara min sista match i landslaget. Att vara kvar i turneringen är det enda som finns i mitt huvud, sade den snart pensionerade skyttekungen till nyhetsbyrån Reuters. (TT)

TT

Mer läsning

Annons