Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara strul för Anders Wänn

Annons

Anders har fem gånger kört Svenska Rallyt och fem gånger suttit bredvid och läst noter. Totalt har det inneburit tre klassegrar, huvudsakligen i klassen N3.

I år skulle Anders vara med som kartläsare åt Lars-Göran Andersson i klassen N4 - den stora fyrhjulsdrivna klassen. Men Lars-Göran har i sista stund fått dra sig ur, tillsammans med sin Subaru Impreza.

- Då försökte jag ordna ny förare, säger Wänn. Hasse Gustavsson. Men han tyckte det var för kort tid kvar till rallyt.

Då bestämde sig Anders för att sätta sig bakom ratten istället - och ta Niklas Edvardsson som codriver.

- Fast formellt får han kanske stå som förare. Man får ju byta en person, men jag vet inte om den andre får byta funktion, säger Anders.

Och nu kommer det nya problemet. Vilken bil ska de köra?

- Jag får inte byta grupp. Jag måste alltså köra N4. Men jag har aldrig tävlat fyrhjulsdrivet och har heller inte möjlighet att fixa någon fyrhjulsdriven bil. Men det är ju inte förbjudet att köra tvåhjulsdrivet i N4.

Så nu är det en turbo-Saab som är på gång.

- Hoppas jag. Men jag har inte fått besked än. Det får jag först klockan 9.00 onsdag morgon. Och är det beskedet nej - då får jag stryka mig ur startlistan, säger Anders.

Precis som Ludvikas Thomas Thunström, som inte fått budgeten att gå ihop.

Kanske blir det bara Ludvikas Esko Junttila och Tobias Johansson som representerar Dalarnas färger bland amatörerna. Tobias kommer i vart fall till start med sin fina Mitsubishi Lacer Evo 7.

- Men räkna inte med några placeringar för mig, säger han. Det blir mitt första Svenska rally, och jag är grön och ny. Jag är med för att se och lära i år.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons