Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara häck för Jenny

/
  • Rätta rytmen. Bli energisnål i sin löpning och hitta den rätta rytmen. Det kommer Jenny att jobba vidare med framöver. Glädjande är det dock att hon inte känner av sina efterhängsna skadeproblem från ifjol. Igår sprang hon sitt andra 200 meterslopp för året. Hon tyckte själv att det inte var ett bra lopp för henne ur teknisk synpunkt. Det kommer hon att träna på framöver. Foto: NIKLAS LARSSON / SCANPIX  

Annons

Det var inte mycket som stämde när Jenny Kallur sprang 24,02 i Sheffield i söndags.

- Dels var det dåligt väder, sedan hade jag bana ett också. Men jag ska inte skylla på det. Jag är inte riktigt i slag när det gäller 200 meter, säger hon.

Det var inför årsdebuten i Hengelo i slutet av maj som Kallur avslöjade att hon skulle göra en satsning på både 100 meter häck och 200 meter under första halvan av säsongen.

23,92, 24,03, 23,78 och nämnda 24,02 blev resultaten. Personbästat från Finnkampen i Göteborg 2004 är på 23,26.

- Det var nu jag hade tänkt välja och valet var inte så svårt, säger Jenny.

Vad har gått fel?

- Jag vet inte exakt. Det är inte alltid man styr över kroppen. Det är inget som gått fel och jag tror inte att det varit negativt för häcken.

Nu väntar träning och vila i Falun i tio dagar fram till Götagalan i Karlstad den 26. Sedan fortsätter säsongen med Göteborgs GP, DN Galan och SM inom tre veckor. 100 meter häck i VM, där Jenny Kallur har en finalplats att försvara, börjar den 27 augusti.

Mer läsning

Annons