Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara en vanlig dag på jobbet

Annons

Efter en vår mitt i den allsvenska fotbollens mest turbulenta snålblåst tar Patrick emot på AIK:s träningsanläggning vid Karlberg.

Omskakad efter svaga resultat och bitvis frän kritik? Glöm det...

Det är en glad, harmonisk, småleende och avspänd Patrick vi möter.

Och en mycket öppenhjärtig.

Om kostymen säger han:

- Det är förstås individuellt. Men för mig är det en självklarhet att coacha i kostym. En match ska vara en fest. Och jag är nog ingen träningsovrallsnisse annars heller

Om sin egen framtid som chefstränare i AIK säger han:

- När jag hoppade på det här var det fram till vårsäsongens slut. Något annat diskuterade vi inte då. Och vi har inte diskuterat det sedans dess heller. Jag har ju mitt tvåårskontrakt som assisterande tränare.

Men om sportchef Kisfaludi eller klubbdirektören Sanny Åslund kom och frågade om du själv vill fortsätta, vad säger du då?

- Att jag tycker detta är kul...

Men Patrick tonar helst av allt ner sin egen roll och ser hellre situationen just nu ur klubbens synvinkel.

- Det är bra att vi har den här kontrollstationen nu, bra för alla parter. Hela klubben behöver nämligen den här betänktetiden. Det är ju så viktigt att det blir rätt efter alla tränarbyten den senaste tiden.

Dagen vi hälsar på vid AIK:s sista träning inför semestern kan chefstränare Englund mest hålla sig i bakgrunden, observera och entusiasmera. Det är fystränarna som för befälet.

- Men det här visste inte killarna om när de kom i morse, sa Englund med ett leende.

Är du själv nöjd med ditt jobb som chefstränare i AIK i vår?

- Jag är självklart inte nöjd med poängutdelningen. Däremot tycker jag att vi fått en viss stabilitet i spelet mot slutet som vi saknade tidigare.

Är det värre att träna just AIK i motgång än många andra lag?

- Ja, det tror jag det kan vara. En storklubb i en storstad har ju fler supporters som engagerar sig. Och visst är AIK en klubb med supporters som är krävande. Men det tycker jag bara är bra. Våra supporters har all rätt att ställa krav på AIK. Det ska de kunna göra.

Hur lång semester får du?

- Nio dagar.

Vad tänker du göra då?

- Jag åker till Spanien en vecka.

Vad gör du den 7 juli.

- Jag finns förhoppningsvis på Råsunda. Vi möter Kalmar FF då. Men i vilken roll får vi se. Det har jag som sagt ingen aning om nu. Men oavsett vad som händer är det bara att se framåt. Solen lär gå upp i morgon också. Det finns ingen anledning att bekymra sig.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons