Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara en poäng för Leksand på bortais

/

Annons

En vinst mot Oskarshamn skulle betyda att Leksand kunde säkra kvalserieplatsen om Västerås skulle tappa poäng på söndag.

Men det som länge såg ut att bli en ganska säker seger blev till slut endast en poäng efter att Hemmalaget utnyttjat de många utvisngar som Leksand bjöd på i den tredje perioden.

Med två power play-mål gick Oskarshamn ikapp.

För Leksand var det inget snack om vilken kedja som var hetast. Martin Bartek stod för två av lagets mål och Niko Mikkola var inblandad i alla fyra, tre som framspelare och ett som avslutare.

Annars var det Oskarshamn som tog kommandot i matchen då Emil Ekblad gjorde 1–0 efter knappt fyra minuter.

Efter en lite seg start kom Leksand igång och Martin Bartek och Niko Mikkola gjorde varsit mål inom loppet av en knapp minut.

Den andra perioden blev en rapp historia, knappt utan spelavbrott, förutom två mål.

Först var det Andreas Valdix som kvitterade för hemmalaget, assisterad av Borlängesonen Rasmus Ericsson, sedan satte Martin Bartek sitt andra mål för dagen till 3–2.

När sedan Magnus Hedlund i inledningen av den fjärde perioden sköt in 4–2 lutade det mesta åt tre poäng till Leksand.

Men då började laget dra på sig utvisningar. Elva minuter från full tid satte Emil Ekblad 3–4 när Johan Eneqvist satt i utvisningsbåset.

Sju minuter senare fick Oskarshamn chansen att spela fem mot tre, något Leksand klarade ut. Men bara sekunder efter att Morten Green kommit ut på isen kunde Fredrik Håkansson fastställa slutresultatet till 4–4.

För trots ett massivt övertag i skottstatistiken fick Leksand nöja sig med oavgjort.

Leksand har nu sex poäng ned till Västerås som dock har en match mindre spelad.

Mer läsning

Annons