Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara bättre för Chachi

Annons

I fjol härjade Chaci med framgång i V75. Efter två lopp tidigare i år, utan en krona intjänat, styrde amatörtränaren Håkan Bergström kosan mot Rättvik redan under midnattstravet härom veckan. Då fick hästen luckan allt för sent, men spurtade piggt som tvåa.

I går var det dags för revansch. Även den här gången efter ett smyglopp i rygg på ledaren och perfekt lucka in på upploppet. Chaci tackade för den tacksamma resan genom att avgöra till en säker seger.

På dessa två dalastarter har hon nu tjänat drygt 30 000 kronor och tränare Bergström återkommer nog gärna till Rättvik. Att sedan lillebror Chickabee gjorde bort sig med galopp senare under kvällen och blev diskad, spelade nog mindre roll. Resan över skogarna hem till Östersund gick säkert lätt.

I sulkyn bakom Chachi satt Leif Witasp, som i och med segern utjämnade i striden om kuskchampionatet på banan. Nu har både han och Gävletränaren Sören Eriksson elva segrar. Witasp dock i topp med hjälp av fler andraplatser.

John Dahlman plockar då och då fram riktigt fina hästar ur ett ganska litet material. Den här kvällen var det dags för fyraårige Brisant Spruce att visa sig på banan för andra gången. Debuten slutade i galopp, men den här gången var det inget snack om saken. Dahlman styrde resolut mot ledning och gav sedan ingen av de andra en chans. Det mest överraskande var kanske vinnaroddset. Drygt sexton gånger pengarna delade han ut på toton. Något ni som kollar tidningens tips även utanför V5 säkert tackar för. Hos oss var nämligen Brisant Spruce förstatippad.

Från Värmland kom hopplöst osäkre, men mycket kapable kallblodet Knekt Troll på besök. Den här gången höll han sig till rätt gångart hela vägen och precis som vi misstänkte var det då dags för seger. Efter en försiktig inledning avslutade han mycket rejält sista halvvarvet till säker vinst. Den här hästen bör ha en hel del att hämta i sin klass framöver om han väljer att trava hela vägen även fortsättningsvis.

PATRIK ANDERSSON

Mer läsning

Annons