Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandyveteran tar befälet

/
  • Damtränare. Patric Groth blir ny tränare för Karlsbyhedens damlag som spelar i allsvenskan den kommande säsongen. Patric är en av Karlsbyns verkliga veteraner och har spelat i klubben sedan sexårsåldern.

Annons

- Det ska bli väldigt stimulerande, säger Patric som är en veteran i Karlsbyheden.

- Jag har spelat i Borlänge och i Grycksbo också Men mest har det varit i Karlsbyn, säger Patric som var tjejernas eget önskemål i tränarjakten.

Men någon strategi har han inte hunnit dra upp ännu.

- Vi ska ha ett möte på söndag då vi ska diskutera igenom hur vi ska lägga upp säsongen, exempelvis försäsongsträningen.

Hur ser det ut på spelarsidan?

- Som jag förstår det kommer de allra flesta att fortsätta. Dessutom har vi lite krokar ute för att se om det finns någon som vill komma.

Laget som gick upp var väldigt ungt. Elva av spelarna är födda 1991 eller senare. Lite rutin skulle alltså behövas.

Karlsbyhedens damlag är i stort sett hela bandy-Dalarnas lag med spelare från Grängesberg, Borlänge/Tuna, Falu BS och Karlsbyheden.

Jan-Åke Hellman från Grängesberg kommer också att fortsätta som lagledare och stötta Patrik.

Hur ser du på att bli tränare?

- Jag tycker som sagt att det ska bli spännande och roligt. Det som framför allt tilltalar mig är att arbeta med den mentala biten som är så viktig för hur man ska lyckas.

Mentalt väl förberedda spelare kan ju vara väldigt viktigt i en tuff serie där både Patric och tjejerna på förhand vet att de kommer att ställas inför många svåra utmaningar.

- Jag vet ju hur stora stegen mellan olika serier är på herrsidan och de är nog inte mindre på damsidan. Det här blir en utmaning för både tjejerna och mig själv, säger Patric.

Mer läsning

Annons