Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandyklubben förlorar sina kvinnor

Annons

- Det känns lite tråkigt och ett steg åt fel håll, säger Håkan Johansson, vice ordförande i klubben och praktiken även dess ordförande, eftersom den posten är vakant.

Kassören Ulla Fahlén, sekreteraren Majsan Willén och ungdomsansvariga Ann-Chatrine Lindqvist tycker att de gjort sitt och lämnar styrelsen vid årsmötet den 8 juni.

Ulla Fahlén är den verkliga trotjänaren i bandyklubben och har suttit i styrelsen sedan 1985.

- Det är hög tid att andra får ta över med nya idéer, säger klubbkassören. Jag tror det bra att det kommer in nya människor i styrelsen.

Men Ulla lovar att ändå fortsätta hjälpa till i bandyklubben framöver.

Håkan Johansson är hoppfull om att hitta ersättare till de avgående damerna även om han inte kan lova att det blir kvinnliga ersättare.

- Nej, på en liten ort som Grängesberg får man vara glad om han hittar personer, män eller kvinnor, som är villiga att göra en insats för klubben.

Men någon ny ordförande ser valberedningen inte ut att ha hittat.

- Det har varit ett problem länge. Vi har frågat ett antal personer men efter betänketid har de sagt nej. Det är minst sagt svårlöst, rapporterar GBK:s vice ordförande.

Han själv är villig att fortsätta vikariera som ordförande tills vidare men vill helst ägna sig åt att vara tränare.

Att Grängesbergs BK tagit klivet upp i division 1 har enligt Johansson inte påtagligt påverkat styrelsearbetet.

- Inte direkt men vi måste hjälpas åt att dra in de 100 000 kronor som vi beräknat att division 1-spelet för med sig i extrakostnader.

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons